Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apimond Rasfat pentru piele: apa florilor


Rasfat pentru piele: apa florilor

Email Imprimare

Apele de flori au fost folosite in mod traditional, mai ales in tarile din regiunea Mediteranei, pentru a aromatiza unele deserturi. Si cei din Asia Mica le-au utilizat, de asemenea, in bucatarie. Mai ales apa de flori de portocal. In baclava, de exemplu, sau amestecata cu siropuri sau pur si simplu pentru a imbunatati gustul apei care continea prea multe minerale sau care avea gust de statut. In Maroc insa, apa de flori de trandafiri era folosita pe post de parfum, fiind oferita oaspetilor inainte de a intra in casa gazdei sau pentru a se spala pe maini inainte de servirea ceaiului. Aceasta apa le era oferita in boluri speciale din argint, care faceau parte din seturile de ceai.

Apa de flori se obtine prin distilarea florilor, in procesul de extragere a uleiurilor esentiale. Nu toate principiile active ale florilor trec in aceste uleiuri. Unele dintre ele, solubile in apa, sunt valorificare sub forma apei de flori. Aceasta, pe langa faptul ca e parfumata, fiind folosita in aromaterapie, hidrateaza si racoreste pielea. La fel ca uleiurile esentiale, ea pastreaza toate caracteristicile plantei vii.
Apa de flori de portocal, de exemplu, este foarte buna pentru pielea uscata si devitalizata. Ea curata si tonifica tenul si il protejeaza de imbatranire. Ii confera un aspect proaspat si, in plus, combate petele maronii.
Iar atunci cand pentru obtinerea ei sunt folosite flori ce provin din culturi bio apa de flori este cu atat mai benefica pentru pielea noastra. In oferta Apimond gasiti apa bio din flori de portocal amar (Citrus Aurantium Amara), din trandafir de Damasc (Rosa Damascena), din albastrele (Centaurea Cyanus) si din flori de musetel (Anthemis Nobilis). De asemenea, Apimond va pune la dispozitie si o apa bio tonica demachianta cu flori de portocal.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy