Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apimond Veninul de albine in cosmetica


Veninul de albine in cosmetica

Email Imprimare

Este primavara, este vremea regenerarii si a celebrarii frumusetii! De asemenea, este momentul in care suntem atenti la tot ce este legat de sanatate. Iar sanatatea si frumusetea inseamna, mai ales pentru femei, nu doar alimentatie si diete, nu doar fitness, ci si ingrijirea si reintinerirea aspectului exterior, a pielii si mai ales a tenului.
Frigul iernii, precipitatiile, precum si schimbarile bruste de temperatura au agresat, in ultimele luni, pielea tenului, deosebit de sensibila. De aceea, este timpul sa ne indreptam atentia asupra lui. Gama de cosmetice pe care ne-o ofera magazinele de specialitate este, desigur, extrem de larga. Totusi, vom alege doar ceea ce ni se potriveste, in functie de tipul de ten pe care il avem. De asemenea, asa cum este in tendinte, vom incerca sa alegem, pe cat posibil, produse cosmetice de tip bio, organice, naturale, care sa contina cat mai putini compusi chimici.
Unul dintre ingredientele care se bucura acum de un mare interes, peste tot in lume, este veninul de albine. Acesta intra in componenta mai multor produse cosmetice, printre care mai ales cremele sau serurile pentru piele din jurul ochilor si mastile pentru fata. Aceste produse sunt de cel mai inalt nivel calitativ. De aceea, sunt mai scumpe decat produsele obisnuite. Insa sunt mult mai eficiente.

Veninul de albine a fost utilizat in scopuri terapeutice si medicinale din cele mai vechi timpuri. Sa nu uitam ca albinele sunt unele dintre cele mai vechi vietuitoare de pe Terra, iar omul s-a imprietenit cu ele din vremuri imemoriale. Vechile civilizatii ale Indiei, Chinei, Egiptului si Greciei recoltau si foloseau veninul de albine, care are calitati antiinflamatoare si efecte analgezice, fiind in acelasi timp unul dintre cele mai puternice antibiotice cunoscute. In plus, are o intensa activitate antimicrobiala, distrugand o serie de microorganisme daunatoare: streptococi, stafilococi, diferite bacterii etc.
Unele cercetari recente in domeniul dermatologiei, realizate in Germania, au demonstrat ca veninul de albine poate activa producerea de colagen, atat de necesar pentru mentinerea elasticitatii pielii. Cea mai importanta componenta a veninului de albine este melitina, o peptida alcatuita din 26 de aminoacizi. Aceasta stimuleaza circulatia sangelui, iar consecinta acestui fapt este ca straturile profunde ale pielii incep sa creasca productia de elastina si colagen. Studiile au aratat si ca melitina poate creste productia de keratinocite, celule ale pielii care actioneaza ca o bariera de protectie impotriva factorilor exteriori, inclusiv expunerea la radiatiile solare, impiedicand si pierderile de apa. Sunt localizate la suprafata pielii, iar in lipsa lor procesul de imbatranire a pielii este accelerat. Mastile cosmetice cu venin de albine relaxeaza muschii fetei, regenereaza pielea si reduce ridurile si liniile fine ale pielii.
Despre beneficiile cosmetice ale veninului de albine a vorbit si Cecilia Caragea, consultant comunicare Apimond, in emisiunea Draga mea prietena difuzata de Kanal D. (Foto: Stock.XCHNG)


Despre COSMETICELE CU VENIN DE ALBINE

Ati incercat cremele cu venin de albine Apimond?

Posted by Cecilia Caragea on 28 Mai 2015

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy