Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apimond De ce sa alegem mierea Bio


De ce sa alegem mierea Bio

Email Imprimare

Mierea este atat de des folosita in tratarea sau prevenirea unor afectiuni, incat, in ultimii ani, piata s-a umplut de miere… atat de multe sortimente, incat consumatorul nu mai stie ce sa aleaga, cum sa aleaga. Este foarte greu, chiar si dupa ce consumatorul s-a informat din diferite surse credibile, sa stabileasca care este mierea autentica si care este falsa.
Mierea, rodul unei munci atat de asidue a albinelor, este cunoscuta inca din Antichitate si venerata pentru virtutile ei, fiind considerata de egipteni, greci si romani un elixir al fortei, al tineretii si al starii de bine, remediul impotriva tuturor suferintelor. Astazi, acest aliment dulce si pretios, atat de bogat in culori si arome face parte din alimentatia noastra cotidiana. Evident, este foarte greu sa se produca o miere de calitate, pentru ca astazi lumea apiculturii se confrunta cu schimbari ambientale, care reprezinta adevarate provocari. E destul de greu, insa nu imposibil sa gasesti o miere Bio de calitate.

Compania Apimond vine in intampinarea clientilor care doresc nu doar sa regaseasca gustul traditional al mierii de altadata, ci si sa isi pastreze starea de sanatate. De ce e speciala mierea Bio de la Apimond? Pentru ca nu e doar buna, ci si naturala, obtinuta in medii departe de diferite forme de poluare industriala. Obtinuta cu atata migala din partea apicultorilor si cu atata munca din partea albinelor, mierea Bio de la Apimond si-a castigat dreptul de a fi prezenta zilnic in alimentatia celor care vor sa traiasca sanatos.
Datorita faptului ca din ce in ce mai multi oameni se intorc la consumul de alimente sanatoase, apar pe piata diferite sortimente de miere care costa extrem de putin, imita foarte bine mierea autentica, dar nu este ceea ce pare. Din pacate, asa cum se intampla adesea, atunci cand preturile scad sub nivelul pietei, creste si numarul cumparatorilor. Au existat cazuri in care autoritatile au descoperit pe piata sortimente de miere provenite din spatii care au fost tratate cu antiparazitari interzisi de cativa ani buni… Iata de ce, atunci cand un produs prezentat ca miere Bio are un pret mult mai scazut decat ceea ce ofera piata la momentul respectiv, cumparatorul ar trebui sa aiba reale suspiciuni. Nu trebuie sa faceti rabat de la calitatea si siguranta alimentara!
Astfel, pentru a obtine mierea Bio de la Apimond, stupinele sunt amplasate in zone in care poluarea industriala nu ajunge, culturile pe care le polenizeaza albinele nu sunt supuse tratamentelor cu substante chimice de tipul pesticidelor, iar albinelor nu li se dau antibiotice.
Mierea contrafacuta nu doar ca isi pierde proprietatile, ci devine chiar toxica, aceasta putand declansa dezechilibre metabolice care atrag la randul lor alte afectiuni sau le intensifica pe cele deja existente. Unele studii arata ca mierea contrafacuta, in functie de substantele toxice pe care le contine, poate provoca diferite afectiuni extrem de grave. Fie ca se obtine prin adaugarea extractului de malt, a conservantilor de tipul acidului benzoic, a substantelor care sa o ingroase, gelatina, a indulcitorilor, cum ar fi zaharina, ciclamati sau sucraloza, mierea falsificata astfel poate reprezenta un adevarat pericol pentru sanatate. Daca mierea autentica este extrem de pretioasa si benefica, fiind solutia pentru o gama variata de afectiuni, mierea contrafacuta poate provoca dezastre greu sau poate chiar imposibil de remediat.
Un mod prin care se poate obtine o miere foarte slaba calitativ este hranirea albinelor cu o solutie de apa cu zahar. In acest fel, nu se mai obtine miere cu calitatile celei autentice, pe care albinele o obtin zburand din floare in floare...
Asadar, mierea Bio nu este o moda, ci o necesitate, o alegere de buna a celor care vor sa se fereasca de tot ceea ce presupune un stil de viata nesanatos, haotic si iresponsabil.
Chiar daca a produce miere Bio este o adevarata provocare, compania Apimond respecta cu strictete normele care ii permit certificarea unei astfel de miere, si asta din dragoste pentru natura si tot ceea ce este natural, dar si din respect pentru oamenii care au devenit clienti si au ramas clienti fideli, datorita calitatii pe care au gasit-o in produsele Apimond. A produce miere Bio, mai ales in contextul actual al extinderii poluarii si a altor factori nocivi, inseamna a depune o munca asidua, insa cu satisfactii majore atunci cand toata aceasta munca se reflecta in sanatatea consumatorului. Totodata, observand avantajele pe care le are alegand mierea Bio, consumatorul realizeaza ca Bio este o conditie esentiala in pastrarea sanatatii in contextul general actual. Iata de ce putem spune ca, in curand, atunci cand oamenii vor fi pe deplin convinsi de eficacitatea mierii Bio, aceasta va deveni mult mai pretuita decat aurul… si asta pentru ca sanatatea este sau ar trebui sa fie prioritatea noastra.
Veti gasi, cu siguranta, pe piata numeroase produse care poarta pe eticheta adjective precum: "natural", "pur", insa, de multe ori, cuvintele acestea nu sunt decat o promisiune in van. Compania Apimond nu ofera cuvinte, ci produse care multumesc consumatorul, oferind o miere de calitate… si face asta de peste 90 de ani, respectandu-si clientii nu prin promisiuni si produse care sa exceleze doar prin eticheta, ci prin calitatea reala pe care o ofera. Apimond ofera consumatorilor sortimente de miere Bio, de tei, de salcam, de faneata, de zmeura, de izma, de coriandru, pentru ca fiecare suferinta a trupului, dar si a sufletului sa fie nu doar ameliorata, ci chiar combatuta in totalitate, in mod sanatos. (Foto: freeimage.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy