Duminica, 8 Dec

Ultimele Titluri :


Blog Apimond

Uleiul Inca, un ulei exotic cu proprietati remarcabile

Email Imprimare

Uleiul Inca, extras din semintele plantei Sacha Inchi (Plukenetia Volubilis Linneo), este deosebit de apreciat datorita continutului sau ridicat de acizi grasi nesaturati de tip Omega: Omega 3 - continuti in proportie de peste 48%, Omega 6 - in proportie de 36% si Omega 9 - in proportie de 8%. Uleiul Inca este bogat si in antioxidanti de tipul vitaminelor A si E. Obtinut prin procedeul de presare la rece, uleiul Inca pe care vi-l ofera compania noastra, Apimond, este benefic atat pentru sanatate, cat si pentru frumusete. Acizii grasi Omega 3 si Omega 6 tin sub control si reduc nivelul colesterolului, contribuie la formarea tesutului nervos si intervin in reglarea tensiunii arteriale si in intarirea sistemului imunitar. Gustul sau fin face ca uleiul Inca sa poata fi folosit si in bucatarie, de exemplu la asezonarea salatelor sau la aromatizarea diverselor feluri de mancare. Uleiul Inca este un produs anti-imbatranire extrem de valoros, recomandat indeosebi pentru ingrijirea pielii sensibile, deshidratate si uscate, predispuse la inflamatii si iritatii. Despre uleiul Inca a vorbit si Cecilia Caragea, consultant comunicare, in rubrica Ce se intampla, doctore?, de la PRO TV.

Apimond la BioFach, targul lider mondial pentru produse Bio

Email Imprimare

In perioada 13-16 februarie 2013, compania noastra, Apimond, va fi prezenta cu produsele Bio din portofoliul sau la targul international BioFach, organizat la Nurnberg, in Germania. Cosmeticele Bio-organice si produsele apicole Bio Apimond vor fi prezentate la standul Romaniei, Tara Anului la editia de anul acesta a BioFach, targul lider mondial pentru produse Bio.

Ce criterii trebuie sa indeplineasca mierea Bio?

Email Imprimare

Conceptul de miere Bio poate parea oarecum ciudat. Stim ca mierea este un produs natural (cel putin asa ar trebui sa fie). Si, atunci, poate va intrebati: cum sa existe ceva mai natural decat naturalul? Ei bine, da, certificarea Bio asta inseamna, este insasi garantia calitatii ireprosabile a mierii respective. Pentru a primi acreditarea Bio, mierea trebuie sa raspunda la anumite criterii. De exemplu, stupii trebuie sa fie amplasati in areale cu agricultura ecologica, pentru ca albinele sa poata culege nectarul din zone ferite de poluare. Pe parcursul diverselor stadii de producere a mierii Bio este interzisa folosirea oricarui produs chimic, antibiotic sau pesticid. Foarte important este, de asemenea, cum sunt intretinuti stupii, dar si cum sunt tratate albinele in cazul imbolnavirii, doar cu produse fitoterapeutice. Mierea Bio pe care v-o ofera compania noastra, Apimond, provine din apicultura ecologica romaneasca si este recoltata prin metode transmise din generatie in generatie, din zonele de ses, deal si munte. Mai multe despre criteriile in functie de care mierea primeste certificarea Bio aflati de la Cecilia Caragea, consultant comunicare, invitata in emisiunea Matinal, de la Radio Romania Cultural.


Mierea Bio, garantia calitatii

Email Imprimare

La fel ca in cazul oricarui produs pe care il achizitionam, aspectul cel mai important la care suntem atenti cand cumparam un anumit sortiment de miere este calitatea lui. Aroma este primul indiciu pentru a recunoaste mierea autentica: aroma mierii naturale este inconfundabila. Mierea autentica nu este doar dulce, ci poarta in ea parfumul florilor din care albinele au cules nectarul. Exista cateva metode traditionale prin care si dumneavoastra puteti testa mierea pe care ati cumparat-o, ca sa vedeti daca este sau nu naturala. Trebuie insa avut in vedere ca rezultatele sunt relative si ca variaza, printre altele, de la sortiment la sortiment. De exemplu, turnati usor miere, in suvoi subtire, intr-un pahar cu apa rece. Daca mierea se scurge in fir neintrerupt si se depune pe fundul paharului, inseamna ca este naturala. In schimb, daca mierea se disperseaza, produsul nu este tocmai ce ar trebui sa fie... Pentru a fi siguri ca ceea ce mancati este miere naturala, de cea mai buna calitate, va recomandam sa alegeti mierea Bio. Spre deosebire de mierea obisnuita, in cazul careia se merge pe increderea in producator, mierea Bio, cum este cea pe care v-o propune compania noastra, Apimond, trece prin mai multe faze de control, testele fiind efectuate de organisme internationale abilitate. Aflati mai multe informatii utile despre mierea Bio din interventia Ceciliei Caragea, consultant comunicare, in emisiunea Matinal, de la Radio Romania Cultural.


Mierea care se zahariseste este naturala!

Email Imprimare

Se zahariseste sau nu? Aceasta pare sa fie intrebarea care sta pe buzele multor consumatori atunci cand cumpara un anumit sortiment de miere. Unii cred ca zaharisirea este un indiciu al calitatii certe a mierii, in timp ce alte persoane tind sa evite mierea zaharisita, pe motiv ca nu ar fi autentica. De fapt, cristalizarea nu este un criteriu infailibil in determinarea calitatii unui sortiment de miere. Consistenta mai lichida sau mai solida a mierii este influentata de raportul dintre fructoza si glucoza. Daca mierea este mai bogata in fructoza, asa cum este cazul mierii de salcam, ea nu cristalizeaza. Nu inseamna insa ca mierea respectiva nu este naturala! In schimb, daca mierea are un continut mai ridicat de glucoza, atunci se va zaharisi. Astfel de exemple sunt mierea poliflora sau cea de padure. Pentru a fi siguri ca mierea pe care o consumati este de cea mai buna calitate, adica naturala, compania noastra, Apimond, va recomanda sortimentele de miere Bio. Invitata in emisiunea Matinal, de la Radio Romania Cultural, Cecilia Caragea, consultant comunicare, a explicat ce inseamna zaharisirea mierii si cum putem recunoaste mierea de calitate.


<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ...19 Inainte > Sfarsit >>