Sambata, 14 Dec

Ultimele Titluri :


Blog Apimond

Prajitura de foi cu miere

Email Imprimare

Daca va pregatiti de oaspeti, va puteti surprinde musafirii cu un desert deosebit: o prajitura din foi cu miere. Iata o sugestie de reteta pe care o puteti incerca acasa si la care puteti folosi unul dintre sortimentele de miere Apimond:  
Ingrediente pentru 3-4 foi, in functie de marimea tavii: 500 grame faina, 4 oua, 50 grame unt, 50 mililitri smantana, 200 grame miere, 50 grame zahar, 1 lingurita bicarbonat / 1 pliculet praf de copt
Ingrediente pentru crema de lamaie: 200 grame unt, 300 mililitri lapte, 50 grame faina, 200 grame zahar, 1 pliculet zahar vanilat, 1 lamaie mare

Apimond, un promotor al produselor bio

Email Imprimare

Targurile sunt, prin excelenta, locurile in care producatorii se pot intalni cu consumatorii, cu furnizori si distribuitori, cu specialisti care lucreaza in domeniu, cu reprezentanti ai autoritatilor implicate in domeniul respectiv sau in domenii conexe. Compania noastra, Apimond, este prezenta mereu la targuri, pentru a intelege cat mai bine asteptarile consumatorilor, trendurile pietei, pentru a fi la curent cu noutatile din domeniu, pentru a va putea oferi produsele cele mai bune. Astazi, in cadrul Targului Indagra, la care avem bucuria de a participa, in cadrul forumului dedicat produselor bio, am participat la lucrarile acestei conferinte si am avut ocazia de a va prezenta pozitia Apimond fata de o problema pe care noi o consideram deosebit de importanta – aceea a promovarii mentalitatii, politicilor si produselor bio. Mai ales ca produsele noastre cosmetice din gama cu venin de albine sunt produse certificate si apreciate de organismele abilitate din domeniu. Despre toate acestea a vorbit in cadrul conferintei Alexandra Matache, cea care a conceput aceste produse cosmetice bio cu venin de albine, si Cecilia Caragea, consultant comunicare.

Chec cu miere

Email Imprimare

Englezesc la origine, checul se numara astazi printre cele mai indragite dulciuri de casa. Usor de pregatit, pufos si delicios, checul este un desert ce place tuturor, de la mic la mare. Noi va prezentam o reteta cu adevarat savuroasa, de chec cu miere. La prepararea acestei retete, puteti  folosi unul dintre sortimentele de miere bio produse de compania noastra, Apimond.

Turte cu miere

Email Imprimare

Va prezentam in continuare o reteta delicioasa, numai buna de incercat acasa, intr-o zi friguroasa de toamna, turtele cu miere sunt o gustare plina de savoare, mai ales cand au alaturi o cana cu lapte sau un ceai caldut, aromat. Unde mai punem ca ne aduc aminte de copilarie si de dulciurile pe care numai bunica stia sa ni le faca!...
Ingrediente pentru aluat: 500 grame faina, 250 grame miere, 150 grame unt, 100 grame zahar pudra, 50 mililitri lapte, o lingurita cu varf de praf de copt, o lingurita rasa de scortisoara macinata, 2-3 cuisoare pisate fin.
Ingrediente pentru sirop: 200 grame zahar pudra, o lingura de zeama de lamaie.

Cum recunoastem mierea de calitate?

Email Imprimare

Iata o intrebare la care multi consumatori cauta un raspuns care sa fie, eventual, universal valabil, adica o anumita proba de incercat acasa, care sa garanteze caracterul 100% natural pentru orice sortiment de miere. Din pacate, asa ceva nu prea exista. Unii cred ca zaharisirea ar fi dovada certa ca mierea respectiva e naturala. Insa nici aceasta proba nu este infailibila. Intr-adevar, mierea care zahariseste este de calitate si are aceleasi proprietati ca mierea lichida, insa aceasta nu inseamna ca mierea care isi pastreaza consistenta fluida nu este naturala. Cristalizarea mierii (sau zaharisirea) depinde de raportul dintre continutul de fructoza si glucoza din miere. Daca mierea contine mai multa glucoza, atunci se va zaharisi. In schimb, daca mierea este mai bogata in fructoza, atunci va ramane lichida. Exemplul cel mai elocvent este mierea de salcam, care nu se zahariseste. Iar in cazul mierii de salcam, faptul ca nu se zahariseste este tocmai garantia faptului ca mierea respectiva e naturala.

<< Inceput < Inapoi 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Inainte > Sfarsit >>