Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Corcova Vinul, purtator de har si sanatate


Vinul, purtator de har si sanatate

Email Imprimare

Sarbatorile de iarna bat la usa. De la Craciun si pana la Boboteaza aproape in fiecare zi e o noua sarbatoare si un nou prilej pentru o masa festiva.
O masa festiva inseamna, evident, o ambianta si o companie deosebita, dar si mancaruri alese… Dar nici o mancare, oricat de gustoasa si de rafinata ar fi, nu-si va putea etala adevaratele calitati atat timp cat nu va fi insotita de vinul potrivit. Nici o masa nu va putea fi o reusita daca nu se va bucura de prezenta unor vinuri de calitate.
Mancarurile speciale sunt de cele mai  multe ori destul de grele, motiv pentru care, dupa o masa festiva, de multe ori avem diferite probleme digestive, uneori chiar destul de neplacute. Acest lucru nu se va intampla niciodata, daca fiecare fel de mancare a fost insotit de vinul poitrivit. Vinul, ales cu grija, este capabil sa transforme si cea mai grea mancare intr-o adevarata binecuvantare. Cu un chimism de exceptie, fiind format din nu mai putin de 1.000 de substante distincte, multe dintre ele reprezentand elemente vitale pentru sanatatea noastra, vinul reprezinta o  adevarata licoare de viata lunga.

In sudul Frantei traditia mancarurilor savuroase, dar destul de grele, a rezistat in fata presiunii bucatariei dietetice. Cu toate acestea, speranta de viata este cu mult mai mare decat in alte regiuni, iar incidenta bolilor cardiovasculare este mult mai mica. Explicatia este simpla. Nu este vorba de nimic altceva decat de pasiunea locala pentru excelentele vinuri ale regiunii. Si nu este o explicatie conjuncturala! Ea se bazeaza pe nenumarate studii medicale. In ultimele decenii au fost identificate in vin mai multe elemente bioactive care joaca un rol esential in protectia sistemului cardiovascular, in stimularea imunitatii, in echilibrarea metabolislmului, in intarzierea procesului de imbatranire si lista poate continua. Evident, asta nu inseamna ca trebuie sa facem excese. Inseamna insa ca nu putem concepe o masa adevarata fara un vin de calitate…
Dar vinul nu reprezinta doar o savuroasa sursa de sanatate, ci si o adevarata simfonie de culori si de arome. Nu uitati! Vinul adevarat se soarbe mai intai din priviri, invartind usor paharul si  abia mai apoi se aspira usor acel nepretuit amestec de arome, pentru ca, intr-un final, sa te poti bucura cu  adevarat de acel atat de complicat univers al gustului… Dincolo de savoarea lui, vinul se bucura si de o adevarata magie si de o inegalabila traditie culturala. Si nu doar oamenii de cultura i-au cantat miraculoasele calitati in cuvinte atat de alese. Vinul, cu intreaga lui complexitate, este o adevarata taina. Si acum, de Craciun, nu avem cum sa nu ne reamintim ca vinul si vita-de-vie sunt amintite in Sfanta Scriptura de nu mai putin de 450 de ori, iar transformarea apei in vin la Nunta din Caana Galileii si vinul devenit sangele lui Hristos la Cina cea de Taina ii confera acestuia o incarcatura spirituala vesnic vie.
Vinul a reprezentat mereu si reprezinta si astazi un element esential atat al vietii spirituale, cat si al traditiei si al universului cultural. Nu este de mirare astfel ca atat de alesele vinuri de Corcova au fost prezente in scrierile marilor spirite ale literaturii romane si universale, precum Anatole France sau Proust. Renascute astazi cu o noua vigoare, va asteapta pentru a oferi o dimensiune in plus sarbatorilor ce bat la usa. (Foto: Stock.XCHNG)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy