Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Corcova Un experiment de arta pentru cele cinci simturi


Un experiment de arta pentru cele cinci simturi

Email Imprimare

Simplificand, am putea spune ca vineri, 18 februarie, la orele 19 a avut loc, in Atelierul 030202, din strada Sfanta Vineri, numarul 11, vernisajul expozitiei PERCEPTIO.  Nu a fost insa vorba de un simplu vernisaj pentru simplul motiv ca nu este vorba de o simpla expozitie. PERCEPTIO reprezinta un experiment unic, de la care vinurile de Corcova nu puteau lipsi.

Totul a inceput de la un parfum atipic chiar si pentru parfumeria artizanala, HUMIECKI&GRAEF, numit BOSQUE. Christophe Laudamiel a creat acest parfum unic pentru a evoca senzualitatea si intimitatea unui cuplu. Este un parfum unisex condimentat cu o serie de ingrediente extrem de senzuale si care evoca mirosul pielii calde. Boutique-ul parfumurilor de nisa, Createur 5 D’Emotions si Iconique Class Studio au ales acest parfum special pentru a lansa un experiment unic in Europa. Un experiment care imbina olfactivul si vizualul intr-un univers comun. Un proiect de exceptie la care Serban Damboviceanu nu avea cum sa nu se ralieze ca sponsor cu vinurile de Corcova care au reprezentat deliciul vernisajului.
Dupa cum declara curatorul expozitiei, Ioana Mitu, Perceptio nu este doar un experiment artistic, ci si unul psihologic, pentru ca ii aduce pe cei care intra in contact cu el intr-o zona de introspectie. Si asa cum spunea Art Angel, Camelia Sucu, proiectul Perceptio este o noutate pentru toti cei implicati, inclusiv pentru casa Humiecki&Graef si ne va ajuta sa promovam talentul romanesc si la manifestari internationale de prestigiu din lumea parfumeriei de nisa. Proiectul Perceptio este un melanj intre arta si lifestyle, o intentie de a experimenta arta prin toate cele cinci simturi. Creatoarea conceptului Iconique Class Studio si fondator Class Living, Camelia Sucu, marturisea: Cred in arta romaneasca si in resursele creative ale artistilor autohtoni. De-a lungul timpului am ales sa-mi ascult instinctele si sa investesc in ceea ce consider ca este valoros, astfel ca am sustinut o serie de proiecte artistice, de la grafica si pictura, la dans sau alte arte vizuale. Sunt sentimente si convingeri care l-au animat in permanenta si pe Serban Damboviceanu care a reusit sa redestepte la viata vechea traditie a vinurilor de Corcova, atat din punct de vedere al frumusetilor acelor locuri si a calitatilor acestor vinuri de exceptie, cat si din punct de vedere al implicarii in sustinerea proiectelor culturale. Acum era normal, s-a implicat in sponsorizarea unui asemenea proiect, pentru a aduce langa un parfum de exceptie, bogatia senzuala a acestor vinuri, o alegere perfecta pentru realizarea unei adevarate simfonii a simturilor.
Asa cum mentiona Alexandra Paven, fondatorul Createur 5 D’Emotions, Pictori, sculptori, fotografi, artisti media au acceptat provocarea noastra de a lucra cu o sursa de inspiratie comuna si noua pentru ei. Au petrecut suficient timp cu parfumul Bosque si au descoperit in arome ceva propriu lor: notiuni abstracte sau figurative, pasiuni, melancolie, taramuri magice, nopti in desert, copaci ai vietii sau chiar viata de star.
Dar in ce consta de fapt proiectul Perceptio? Acest experiment de arta pentru cele cinci simturi marca Createur 5 D’Emotions si Iqonique Class Studio, a reprezentat o provocare catre 15 artisti romani renumiti, Aurel Cogealac, Aurel Tar, Bogdan Chiritoiu, Cornel Lazia, Dan Mircea Cipariu, Florin Tomescu, Francisc Chiuariu, Irina Tanase, Irinel Moldoveanu, Lucian Muntean, Mihai Zgondoiu, Mirela Traistaru, Nicolas Veron, Simona Antoniu, Valeriu Mladin. Acesti creatori de pictura, fotografie, sculptura, obiect si chiar poezie au primit intr-un flacon fara eticheta un parfum care a reprezintat muza pentru lucrarile de arta dedicate acestei expozitii. Evenimentul, unanim apreciat, a reprezentat un adevarat succes. Si nu avea cum sa fie altfel atunci cand artele si-au dat mana pentru a crea o adevarata simfonie a valorilor.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy