Luni, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Corcova Istoria, ca poveste cu lumini si umbre


Istoria, ca poveste cu lumini si umbre

Email Imprimare

Vineri, 25 februarie, galeria de arta Laika din Cluj gazduieste vernisajul expozitiei Full Moon, a artistului plastic Mircea Suciu. Un studiu al luminii sub semnul lunii pline, care incita privitorul spre un demers poetic ce sugereaza, subtil, ca noi insine suntem… istoria unor fascinante idei. Un eveniment cu totul special, de care va invitam sa va bucurati in compania vinurilor de Corcova.

Galeria Laika este un spatiu dedicat artei contemporane, care si-a deschis portile in 2008, atat in Cluj, cat si in Bucuresti. Cu o platforma solida pentru proiecte ambitioase, cu accent pe zona tendintelor si stilurilor contemporane, Laika isi propune sa promoveze artisti tineri, dar si consacrati, in special din Romania, dar si de pe scena internationala de arta.
Expozitia artistului Mircea Suciu, intitulata Full Moon, aduce in fata publicului un studiu al luminii cu valente auxiliare, de sorginte cinematografica. Mircea Suciu realizeaza un demers estetic invers, pornind dinspre film inspre desen, pe tema generoasa a repetitivitatii erorilor de-a lungul istoriei.
Atunci cand istoria este inteleasa ca o serie de evenimente ordonate cronologic, se poate crea senzatia unei liniaritati confortabile din punctul de vedere strict al cunoasterii. Insa, dincolo de aceasta interpretare, se ascund idei ce bantuie prin secole si domenii, subminand conventionalul si provocand imaginarul. De cele mai multe ori, aceste idei dobandesc o viata secreta si duc, in cele din urma, la erori aparent imprevizibile.
Pentru ca incantarea simturilor sa fie deplina, incursiunea in universul artistic al lui Mircea Suciu va fi intregita de prezenta subtila a rafinatelor vinuri de Corcova, ele insele expresie a unei idei fascinante, pe care va invitam sa o (re)descoperim impreuna!


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy