Luni, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Corcova Corcova, vinuri cu parfum de istorie


Corcova, vinuri cu parfum de istorie

Email Imprimare

Se spune ca cine iubeste vinul, iubeste viata... Semn al civilizatiei in Grecia Antica, bautura nobila si apanaj al aristocratiei medievale, povestea vinului se impleteste cu istoria umanitatii. Astazi, vinul ne este accesibil tuturor, fiind inzestrat cu o simplitate nobila. O mai buna cunoastere a vinului ne ajuta sa-l intelegem si sa ne bucuram pe deplin de virtutile sale cu totul deosebite, dar si sa alegem, din varietatea de sortimente disponibile, acele vinuri care corespund cu adevarat gusturilor noastre.
La Corcova ne-am propus sa va oferim vinuri amprentate de atat de cautatul goût du terroir, expresie a ingemanarii armonioase dintre sol, microclimat si interventia umana. Obtinute in buna traditie a vinificatiei franceze, mostenita de pe vremea cand administrator al podgoriei mehedintene era Aristotel Sauget, oenolog francez recomandat Printului Anton Bibescu de catre marele diplomat Nicolae Titulescu, trimise la Paris cu faimosul Orient Express, amintite de Marcel Proust in scrisorile sale, despre vinurile Corcova se poate spune ca au avut partea lor de contributie la intarirea legaturilor culturale si afective dintre Romania si Franta.
Va invitam sa ascultati emisiunea Intalniri capitale, difuzata pe Bucuresti FM, in care realizatoarea Ioana Brusten l-a avut ca interlocutor pe Serban Damboviceanu, cel care a readus la viata valorile Corcovei. O discutie pasionanta pe tema vinului, in prag de sarbatori de iarna, cand un vin bun, ales din suflet, poate fi o surpriza minunata pentru cei dragi.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy