Vineri, 13 Dec

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Corcova Pinot Noir, usor de asortat


Pinot Noir, usor de asortat

Email Imprimare

Daca se intampla ca vinul dumneavoastra favorit sa fie Pinot Noir, aveti o multime de optiuni in ceea ce priveste mancarurile alaturi de care il puteti degusta.
Pinot Noir este unul vin deosebit de versatil, putand fi combinat cu numeroase preparate. Greu de obtinut, intr-adevar, din cauza conditiilor speciale pe care le cere acest soi si a necesitatii de a fi urmarit indeaproape, atunci cand e bine facut, este unul dintre cele mai delicioase vinuri. Vinurile frantuzesti burgunde, care poarta numele Grand Cru, sunt obtinute din struguri Pinot Noir. In Statele Unite ale Americii, statul Oregon are deja reputatia ca produce vinuri Pinot Noir excelente, iar statul California e cunoscut pentru vinurile sale din aceeasi familie – proaspete, cu gust de gem de fructe, care pot insoti cu succes chiar si mancaruri mai condimentate.

Somon, rata si ciuperci
Doua feluri de mancare clasice care ne vin in minte imediat ce rostim numele acestui vin sunt somonul la gratar si rata gatita in orice fel. Daca iubiti fructele de mare, trebuie sa stiti ca si in acest caz Pinot Noir merge la fel de bine. Sau, daca aveti alte gusturi, puteti gati o baza simpla din carne de vita la cuptor pe care o asezonati cu legume si o stropiti cu Pinot Noir. Astfel nu veti da gres!
Cu Pinot Noir merge si aproape orice fel de mancare cu ciuperci. Chiar daca varietatilor americane le lipsesc adeseori aromele si gusturile cu tente minerale ale vinurilor europene, o tocanita de ciuperci va reusi sa scoata la suprafata aceste note. In cazul vinurilor europene, aromele caracteristice de trufe si ciuperci vor asigura o potrivire perfecta cu orice mancare de ciuperci, fie ca e vorba de tocanita sau de ciuperci fripte.
Varietatile de Pinot Noir din S.U.A. obtinute in regiuni cu clima mai calda pot evidentia note "zemoase" de cirese, capsuni si zmeura si se potrivesc foarte bine chiar si cu rosiile sau cu mirodeniile. Totusi, e bine sa limitati cantitatea de tomate. De exemplu, puteti servi paste si chiftele cu Pinot Noir, dar e mai bine sa faceti un sos mai usor, stil marinata, in locul unui sos gros si greu, ca in sudul Italiei.

Textura conteaza!
Strugurii din soiul Pinot Noir sunt cunoscuti pentru textura lor matasoasa. Prin urmare, atunci cand le cautati o "pereche culinara", tineti cont si de textura mancarii respective. De exemplu, un Pinot Noir american merge de minune cu fasole rosie si cu orez. Textura boabelor de fasole este consistenta, totusi nu e prea densa – in plus, fasolea rosie are, in general, si arome de pamant. De aceea, nu e deloc de mirare ca tocana frantuzeasca de fasole, numita cassoulet, si un Pinot Noir frantuzesc reprezinta o potrivire culinara perfecta...
Cand alegeti insotitorul culinar al Pinot Noir-ului, va puteti gandi si la un muschi file. Carnea mai grasa merge mai bine cu un vin care are tanini mai multi, ca de exemplu Cabernet Sauvignon. Muschiul de pe spate, mai fraged, este insa foarte potrivit pentru Pinot Noir, mai ales atunci cand, pe gratar, primeste arome de fum. Il puteti servi alaturi de un cartof copt si de o garnitura cu de toate.
Prin urmare, data viitoare cand va veti hotari sa savurati un Pinot Noir, ganditi-va cum sa organizati un ospat in jurul lui. Cu siguranta il veti aprecia si mai mult. Avantajul fata de alte vinuri este ca foarte multe dintre alimentele pe care le aveti in casa se pot transforma in preparate culinare care sa-i puna in valoare calitatile.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy