Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Corcova Corcova, plaiul vinului...


Corcova, plaiul vinului...

Email Imprimare

Istoria numelui Corcova incepe in anul 1594. De atunci dateaza prima mentionare oficiala a acestui loc, intr-un act emis de Mihai Viteazu, prin care acesta ii daruia unui boier doua vii in satul Corcova... Gloria, insa, a venit mai tarziu, in vremea in care Corcova devenise mosie a familiei Bibescu. Construirea cramelor si adoptarea unor metode de vinificatie moderne sunt opera boierului Anton Bibescu. Acesta era prieten cu Marcel Proust si se invartea in mediile mondene ale societatii pariziene, astfel ca a reusit sa faca cunoscut numele Corcova in cele mai selecte cercuri europene.
Podgoria a renascut din propria-i cenusa in anul 2005, atunci cand compania Corcova Roy & Damboviceanu a cumparat 100 de hectare in comuna Corcova. In doar cativa ani, au fost replantate acolo mai multe soiuri de vita-de-vie nobile. Cramele au fost si ele reconstruite, fiind respectata intrutotul arhitectura initiala.
La Corcova, solul cu mineralitate bogata si clima cu influente mediteraneene ofera conditii extrem de prielnice pentru dezvoltarea vitei-de-vie. Plantarea viillor s-a facut de la nord la sud, pentru ca acestea sa aiba o cat mai indelungata expunere la soare.
In procesul de productie, ciorchinii sunt culesi manual, apoi sunt sortati si asezati cu grija in ladite de lemn. Alegerea boabelor se face tot manual, la masa de triere, astfel ca orice impuritate este eliminata din procesul de vinificatie. Mustul este apoi transformat in vin, trecandu-se prin mai multe etape tehnologice. Dupa aceea, vinul este depozitat in butoaie de stejar, pentru maturare. Abia dupa parcurgerea tuturor acestor procese vinul este imbuteliat, imbracat in hainele de gala cu care se va prezinta publicului...
Puteti afla, pe scurt, istoria vinurilor de la Corcova urmarind filmul de prezentare, realizat de Havas Worldwide ADDV (ADDV Euro RSCG), in regia lui Dorel Mihaila, pe un fond muzical asigurat de Electric Brother - voce: Marta Hristea:

 

De fiecare data cand degustam un vin, sa ne amintim ca acesta aduce impreuna doua lucruri esentiale, demne de apreciere: strugurii si munca, via si mana omului...

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy