Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :


Blog Corcova

Corpolent, picant, delicios: Syrah

Email Imprimare

Cateva sticle cu Syrah cresc valoarea oricarei vinarii. Cu acest vin delicios, robust si corpolent, care imbatraneste foarte bine, nu vei da gres niciodata... Alaturi de Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon Blanc si Merlot, Syrah-ul face parte dintre cele sase mari soiuri de struguri care au succes pe intregul mapamond. Din ce in ce mai popular in intreaga lume, in Africa de Sud si Australia (producatorul mondial numarul unu) este numit shiraz, iar in alte parti, hermitage sau marsanne noir.

Rose Magnum, acum si in Romania

Email Imprimare

Foarte apreciata pe pietele mature ale vinului, mai ales in Franta, in ultima vreme, sticla Magnum de 1,5 litri patrunde si pe piata din Romania, gratie Corcova Roy & Damboviceanu.
Dupa lansarea marcii Corcova, in 2010, au fost puse in vanzare mai multe vinuri, inclusiv un Rose Merlot 2009, foarte apreciat vara trecuta. Epuizat in scurta vreme, acesta a fost inlocuit de productia din 2010, obtinuta din Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah si Pinot Noir, avand drept rezultat un plus de calitate. In afara de acest Rose, imbuteliat in clasica sticla de 0,75 litri, acum am lansat o noutate absoluta in Romania: Rose Magnum (1,5 litri).

Syrah: originea unui vin cu totul special

Email Imprimare

Syrahul, vinul delicios, cunoscut si sub numele Shiraz, este obtinut dintr-un soi de struguri originar din Franta. Podgorii de Syrah se gasesc acum peste tot in lume, din Chile, Argentina sau Africa de Sud pana in Statele Unite ale Americii sau Australia, tara care a facut acest vin atat de popular. De cativa ani, podgorii de Syrah se gasesc si la noi, la Corcova.

Vinurile seci

Email Imprimare

In functie de gust, alegem un vin sec, demi-sec, demi-dulce sau dulce. Tendinta ultimilor ani inclina insa catre vinurile seci...
Vinul este clasificat drept sec atunci cand ii lipseste dulceata. Iar lipsa gustului dulce poate fi determinata de lipsa zaharului, de prezenta altor gusturi, aromate, care mascheaza gustul dulce, sau de lipsa carbohidratilor simpli, care pot fi transformati in zahar de enzimele prezente in gura noastra. De fapt, orice bautura alcoolica se afla in aceeasi situatie, caci termenul sec (dry, in engleza) se aplica si berii, bauturilor spirtoase si tuturor bauturilor alcoolizate.

Vinurile de Corcova, la Iasi

Email Imprimare

In week-end-ul care tocmai a trecut, ne-a facut o deosebita placere sa putem spune povestea vinurilor de Corcova la Iasi, intr-o regiune a carei traditie viticola dateaza de secole. Bucuria este cu atat mai mare cu cat vinurile de Corcova pot fi considerate un ambasador al unei alte regiuni viticole importante din tara noastra, zona Mehedinti. Evenimentul de degustare a avut loc in ambianta rafinata a restaurantului Ralet, pe acorduri muzicale care ne-au dus cu gandul la eleganta epocii in care si Marcel Proust era cucerit de valoroasele vinuri ale Printului Bibescu. Chardonnay, Rose, Cabernet Sauvignon-Merlot si Syrah sunt vinurile care au putut fi degustate cu aceasta ocazie.

 

<< Inceput < Inapoi 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Inainte > Sfarsit >>