Vineri, 26 Apr

Ultimele Titluri :


Blog Corcova

Geologia vinului

Email Imprimare

Avem placerea sa va invitam, in zilele de 25 si 26 septembrie 2010, la Institutul Geologic al Romaniei, la un eveniment mai putin obisnuit, la care avem onoarea sa fim parteneri. Geologia vinului, eveniment organizat de Institutul Geologic al Romaniei impreuna cu Federatia Somelierilor Romania si cu sprijinul nostru, isi propune sa contribuie la o mai buna cunoastere a patrimoniului nostru viticol si la intelegerea importantei solului pentru calitatea vinului. Este o problema extrem de importanta si de interesanta, din pacate destul de putin discutata si cunoscuta. Este, in acelasi timp, o problema care pe noi ne-a preocupat in mod special, tocmai datorita calitatilor geologice remarcabile ale solului din regiunea Corcovei, calitati pe care am incercat sa le cunoastem si sa le intelegem cat mai bine pentru a le putea maximiza efectul benefic asupra vinurilor noastre.

Invitatie la Bucharest Food Festival

Email Imprimare

In dorinta declarata de a fi cat mai aproape de dumneavoastra, nu vom lipsi nici de la cea de a patra editie a Bucharest Food Festival, editie dedicata produselor din Uniunea Europeana, care va avea loc de vineri, 24 septembrie, ora 13, si pana duminica, 26 septembrie, ora 20, in Parcul Tineretului, intr-un spatiu acoperit, de 1.000 de metri patrati, langa care se va desfasura un picnic european. Vinurile de Corcova care si-au cucerit de atata timp o larga apreciere europeana, fiind nelipsite din corespondenta unor personalitati ale lumii culturale, precum Anatole France sau Marcel Proust, nu aveau cum sa lipseasca de la un asemenea eveniment. Un eveniment la care se vor gasi bucate si produse specifice celor 27 de state membre UE, care vor fi si mai savuroase daca le veti degusta alaturi de un vin adecvat de Corcova.

In dialog cu ascultatorii Magic FM

Email Imprimare

Ne-am propus de la bun inceput sa ne angajam intr-un dialog cat mai direct cu toate mediile culturale si cu toti iubitorii de vin, incercand sa reluam vechea traditie prin care printul Bibescu reusise sa faca cunoscute valorile Corcovei in tara, dar si la Paris. Saptamana aceasta avem placerea sa va asteptam pe Magic FM pentru ca, raspunzand unor simple intrebari, sa va putem oferi savurosul vin de Corcova sau un week-end la crama noastra. Este bucuria noastra si speram ca va fi si a dumneavoastra sa va putem arata minunatele meleaguri ale Corcovei, cu atat de pitorestile ei paduri si atat de valoroasele ei podgorii, sa cunoasteti oamenii pasionati care vegheaza la prefacerea strugurilor sortati cu grija in licoarea de neuitat care va asteapta si in cadrul acestei campanii Magic FM - Magia Vinului Romanesc.

Rose

Email Imprimare

Un aperitiv adevarat va capata o personalitate aparte si-si va etala o noua savoare alaturi de un vin adecvat. Merita sa incercati un Rose de Corcova, din ferma Jirovel, din care nu s-au produs decat 10.500 de sticle. Este un Merlot 100%, obtinut prin presare directa a boabelor, cu o fermentatie la temperatura controlata si o scurta maturare pe drojdii in cisterna.
Cu o culoare roz intens si un continut de alcool de 13,5%,  te intampina, la o temperatura de servire de 10-12 grade, cu un nas intens, complex, dominat de arome de fructe rosii, predominand coacazele si zmeura. Nu lipsesc insa nici nuantele de fructe exotice cu note de citrice. Atacul este suplu, iar gustul - aromat, fiind de apreciat un bun echilibru intre alcool si aciditate, ceea ce il face ideal pentru un inceput de masa, menit sa-ti trezeasca imaginatia pentru viitoarele simfonii gustativ-olfactive.

Chardonnay

Email Imprimare

Acest vin de Corcova, din Ferma Jirovel, 100% Chardonnay, este cel mai potrivit pentru a insoti aperitivele, dar si pestele sau fructele de mare. Servit la o temperatura optima de 10-12 grade, continutul lui de pana la 2 grame de zahar rezidual la litru si de 13,5% alcool permite o evidentiere optima a calitatilor lui deosebite. Le-a dobandit in urma unei presari directe a boabelor, urmata de o fermentatie la temperatura controlata si o scurta maturare pe drojdii in cisterna.
De o  culoare galben deschis stralucitor cu reflexii verzi, Chardonnay ii intampina pe degustatori cu un nas deschis dominat de arome de fructe albe, in special de para, cu note citrice. Gustul este aromat, rotund si echilibrat, iar senzatia finala este lunga si delicata. Cu siguranta poate transforma masa intr-o adevarata placere.

<< Inceput < Inapoi 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Inainte > Sfarsit >>