Marti, 7 Apr

Ultimele Titluri :


Blog Corcova

Cabernet Sauvignon/Merlot

Email Imprimare

Cine iubeste carnea rosie si branzeturile maturate trebuie cu certitudine sa incerce si acest vin deosebit, Cabernet Sauvignon/Merlot, pentru ca va avea o experienta deosebit de placuta… Este un cupaj de Cabernet si Merlot in proportii egale, cu 13,5% alcool si sub 2 grame de zahar rezidual la litru, maturat in cisterna timp de 12 luni. Avem astfel un sec serios, de culoare rosu intens, cu reflexii violet, cu pigment agresiv, din care s-au produs doar 58.000 de sticle.
Degustatorii ar trebui sa stie ca primul nas este fin si agreabil, debuteaza cu o aroma de pasta de tomate si piper. Prin agitare, se adanceste, scotand la iveala note puternice de fructe de padure, condiment si volatili florali, continuand intr-o evolutie fina. In gura atacul este suplu, proaspat cu note picante si fructuoase. Taninii fini permit o senzatie gustativa finala catifelata.
Pentru a va putea bucura cu adevarat de acest vin deosebit merita sa-l decantati timp de o jumatate de ora.

Sindrofie la sosea

Email Imprimare

Corcova fiind o oaza de istorie, iar aroma inconfundabila a vinului nostru fiind ea insasi atat de plina de istorie, plutind parca si astazi printre slovele marilor literati, nu aveam cum sa lipsim de la un eveniment atat de drag noua, Sindrofie la sosea, din cadrul proiectului Bucurestiul intr-o zi. De altfel, nici nu am fi putut concepe aceasta minunata sarbatoare, care incearca si reuseste, prin atatea laudabile idei, sa redestepte atmosfera Bucurestiului de odinioara, fara buchetul vinului care facea deliciul saloanelor din epoca… Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care am considerat o datorie de onoare din partea noastra de a fi prezenti la aceasta minunata sarbatoare. Iar aprecierile celor ce ne-au degustat vinurile au reprezentat pentru noi cea mai importanta rasplata! Va asteptam cu drag la un pahar cu vin de Corcova, in Parcul Kiseleff, in 18 si 19 septembrie, sa depanam aminitiri despre Bucurestiul de odinioara, sa ne rasfatam cu bucate dupa retete interbelice, sa ascultam muzica buna, sa incercam sa rememoram povesti frumoase si sa reinviem vechi obiceiuri care au ajuns sa ne lipseasca intr-o lume atat de grabita...

Vinul, un blazon national

Email Imprimare

Suntem un brand a carui traditie se pierde in vremuri de mult uitate si, cu toate acestea, suntem un brand care de-abia acum se pregateste sa intre in piata.
Probabil ca traditia vinului de Corcova isi intinde radacinile pana in perioada dacica, in acele vremuri in care grecii credeau ca insusi Dyonisos se trage de pe aceste meleaguri, iar romanii, cucerind Dacia, bateau monezi avand ca simbol tocmai nepretuitele boabe de struguri. Traditia ulterioara a vinului de Corcova este insa deja consemnata in hrisoave, precum cele din 1 iulie 1594 si din 8 iulie 1596 prin care Mihai Viteazul ii daruia lui Necula doua vii la Corcova, respectiv ii daruia lui Radu, al doilea paharnic, ocine si vii pe aceleasi meleaguri atat de apreciate ale Piemontului Motrului, in zona Corcovei. Apoi, in secolul al XIX-lea, gratie familiei Bibestilor care stapanea peste 1.000 de hectare, vinurile de Corcova aveau sa nu lipseasca din scrierile a nenumarati scriitori romani, precum Martha Bibescu, Mihai Sebastian, Ion Pillat sau Ion Minulescu, dar si ale unor nume celebre precum Anatole France sau Marcel Proust, caci vinurile de Corcova reusisera in epoca sa cucereasca chiar si atat de exigentul si pretentiosul Paris. Dar realizarile printului Bibescu nu aveau sa reziste prea mult timp, viile de la Corcova ajungand in anii comunismului sa decada, unele disparand cu totul, iar altele degradandu-se intr-un mod irecuperabil.
Zona avea sa renasca de abia dupa 2005, atunci cand a luat fiinta noul brand al Corcovei - Roy&Damboviceanu. Dupa cum se vede, suntem un brand extrem de tanar, pregatindu-ne de-abia acum sa intram cu adevarat in piata cu vinurile de exceptie produse din recoltele din 2008 si 2009 si care au obtinut deja aprecieri elogioase din partea multor specialisti ai vinului.

<< Inceput < Inapoi 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Inainte > Sfarsit >>