Duminica, 3 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Exotique Ne-a ramas doar caldura din camin


Ne-a ramas doar caldura din camin

Email Imprimare

Cand locuiesti intr-un stat in care se fura pe capete, padurile sunt defrisate, apele - otravite, aerul - contaminat, spitalele - ferecate cu lacate, scolile - la discretia comunitatii locale, libera sa-si dea cu parerea, pentru ca Pedagogia este un fleac, cei care lucreaza ogoarele tarii sunt condamnati la saracie, in timp ce insi ce stau cu mainile incrucisate prospera, pentru ca sunt copiii celor care trebuie sa ne conduca, singurul refugiu il reprezinta casa!

N-as fi dorit niciodata sa vorbesc asa despre tara mea, dar este o Romanie a imbrancelilor si a injuraturilor, in care nici un gest frumos nu ramane nepedepsit!
Atunci cum sa faci sa te intorci cu drag acasa? In primul rand sa cultivi relatii bazate pe respect si pace deplina. Sunt multumita ca ma asteapta toti nerabdatori sa ma intorc de la munca, de la catelul din curte, continuand cu pisicile si cu membrii familiei mele se uita pe rand, isi fac de lucru, pe la poarta, sa ma vada coborand din masina.
Nu avem o casa mare, multa vreme mi-am dorit o vila, jinduiam dupa spatii imense, pana cand, cea mai buna prietena mi-a spus: Urasc casele mari! Sunt atat de reci si tu tot intr-o camaruta stai , desi intretii cu mare cheltuiala ditamai viloiul! Si, intr-adevar, nu-ti trebuie o casa mare ca sa fii fericit in ea!
O casa valoreaza atata timp cat oamenii din ea o insufletesc. Un castel nelocuit nu face doi bani! Acasa trebuie sa ai mereu caldura si confort, tot ceea ce iti doresti, lucruri frumoase si utile, sa nu ai nicio retinere in a le folosi. O ruda indepartata are o casa cu plafoane sculptate, scari cu coloane, parca ar fi muzeu! Mi-este atat de greu sa o vizitez pentru ca te pune sa schimbi zece perechi de papuci si stii ca se supara daca te asezi pe pat si deranjezi cuveltura sau daca ai facut un pas gresit cu papucii… Mai degraba as vizita un prieten intr-un bordei, care stiu ca ma asteapta cu bratele deschise, decat o gazda crispata, care se uita la ceas sa plec mai repede!
Imi plac obiectele vechi, ce poarta patina timpului, mobilierul confortabil, luxul, dar cel mai drag imi este sa ma simt bine acasa, sa simt mereu caldura caminului! (Elena Stan)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy