Duminica, 3 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Exotique Inveseliti-va casa cu un Buddha fericit!


Inveseliti-va casa cu un Buddha fericit!

Email Imprimare

Pentru casa si pentru cei ce locuiesc in ea, Buddha razand este un simbol traditional al bucuriei si un adevarat magnet pentru noroc, fericire si prosperitate in pura traditie asiatica. Buddha fericit, specific culturii chineze, poate fi considerat un veritabil talisman, fiind, in acelasi timp, si un minunat obiect de decoratiune interioara. Asadar, ca sa va inlesniti drumul catre fericire, nu ezitati sa alegeti una dintre statuetele de la Exotique, care il reprezinta pe Buddha razand!

Un tanar l-a intrebat intr-o zi pe Buddha: Care este omul cel mai fericit din lume? Buddha i-a raspuns: Cel care se concentreaza pe o singura actiune, fiind pe deplin constient de asta, acela gaseste fericirea. Raspunsul lui Buddha ne arata ca trebuie sa ne concentram asupra momentului prezent, cu atat mai mult cu cat, in general, tindem sa ne pierdem in ganduri orientate catre trecut sau catre viitor. Ajungem astfel sa traim cu regrete sau sa ne facem sperante si iluzii legate de ce va fi. Sa ne concentram asupra actiunilor din prezent este singurul mod in care ne putem influenta cu adevarat viata si, implicit, unicul drum catre fericire.
Buddha fericit sau Buddha razand ramane, inainte de toate, un obiect traditional, ce poate fi intalnit in multe temple, case si restaurante asiatice, mai ales in China, fiind una dintre cele mai indragite reprezentari ale maestrului spiritual. Povestea sa incepe in secolul al X-lea, in China, iar la origine se pare ca era vorba despre un calugar budhist cunoscut ca un om bun si generos. Pentru firea sa binevoitoare, calugarul a fost considerat ca fiind incarnarea lui Bodhisattva Maitreya, Buddha al viitorului. Chinezii il numesc si Buddha al prosperitatii, pentru ca se presupune ca posesorul unei asemenea statuete va fi "vizitat" de noroc si de bogatie. Potrivit acestei traditii, Buddha fericit duce in spate un sac, plin cu lingouri de aur si pietre pretioase. Unii cred ca bogatia sta in burta rotunda a lui Buddha. Bineinteles, cu cat burta sa este mai proeminenta, cu atat Buddha este mai darnic... De aici si obiceiul raspandit printre asiatici de a-l mangaia pe rotofeiul Buddha pe burta, ca sa nu fie ocoliti de noroc si bogatie.
Pentru altii, Buddha razand este, inainte de toate, asociat ideii de fericire. In acest caz, in sacul lui Buddha se strang toate suferintele si grijile oamenilor. Potrivit traditiei asiatice, nimic nu il bucura mai mult pe Buddha decat sa preschimbe durerile oamenilor in fericire.
In cultura chineza, exista nenumarate reprezentari ale lui Buddha. Fo sau Sakyamuni este reprezentarea lui Siddharta Gautama, fondatorul budhismului. O alta reprezentare este Amitofo, Buddha al luminii infinite. Dizang, reprezentat in general imbracat ca un calugar, tinand intr-o mana un baston si in cealalta o perla, este Buddha care judeca sufletele, eliberandu-le din infern. Guanyin este o reprezentare feminina a lui Buddha, ce isi are originea in timpul dinastiei Tang. In general, Buddha Guanyin poarta o rochie alba, lunga si tine in mana o floare de lotus. De-a lungul timpului, a devenit una dintre cele mai populare divinitati din China, iar chinezii i se adreseaza ca sa le indeplineasca cele mai diverse dorinte.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy