Duminica, 3 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Exotique Caminul reflecta starea noastra interioara


Caminul reflecta starea noastra interioara

Email Imprimare

Consider ca locuinta spune foarte multe despre personalitatea noastra. O locuinta curata, ingrijita, in care mobilierul, obiectele decorative sunt asezate la locul lor, nu neaparat dupa un tipar fix, un standard, ci mai degraba dupa propria imaginatie, este o casa ideala. In viziunea mea, o casa calduroasa, primitoare, reprezinta un cadru in care exista elemente doar de bun-gust, in care kitsch-ul trebuie sa dispara.

Nu toti suntem specialisti in decoratiuni interioare, insa putem cere sfatul specialistilor sau putem citi diferite articole despre cum sa ne amenajam casa. Surse de idei exista, trebuie doar sa cautam, sa dam importanta caminului, deoarece acesta reflecta starea noastra interioara si nu numai: stilul nostru de viata, cat de ingrijiti suntem si atenti cu locul in care traim. De asemenea, prietenii, musafirii vor fi foarte incantati, simtindu-se si ei bine la randul lor.
Eu, de pilda, pentru a crea un spatiu cat mai confortabil atat pentru mine, cat si pentru cei pe care ii primesc in casa mea, folosesc foarte multe lumanari parfumate, esente volatile, deoarece mirosul ne transpune imediat intr-un cadru linistit, prietenos.
Ador mirosul de levanda si am observat ca discutiile cu prietenii sunt altfel atunci cand folosesc uleiuri, lumanari sau betisoare parfumate care contin aceasta esenta. In locuinta mea exista multe elemente speciale, o parte din ele unice, care consider ca ii dau personalitate. Am multe lucruri handmade, unele primite de la prieteni, altele cumparate sau chiar confectionate de mine inca din copilarie, cum ar fi mileuri, tablouri. Sunt pasionata de mare, de ideea de libertate si recunosc ca marea a fost sursa mea de inspiratie pentru a-mi decora camera. Am reusit sa-i dau camerei mele influente marine, amplasand in mijlocul camerei un covor albastru, o masa de lemn masiva joasa, pe care se afla foarte multe scoici si lumanari parfumate. Perdelele camerei mele sunt de un crem nisipos, iar cearsafurile contin nuante de culori verzui, albastre si chiar rosii, portocalii.
Acolo sunt petele mele de culoare ce predomina si, bineinteles, tablourile vesel colorate. De asemenea, am o vaza, care imi este foarte draga, amplasata intr-un colt al camerei si care este in permanenta plina cu flori, deoarece florile, elemente din natura, ma inspira, ma linistesc cu mirosul lor si reusesc sa aduca mai multa liniste in viata mea. Am ales un pat de dimensiuni mici, pentru a nu-mi ocupa foarte mult loc in camera, iar atunci cand am musafiri, ne adunam in jurul mesei la lumina pala a unei lampi inalte, care ne relaxeaza in totalitate. Asadar, un loc placut pentru mine este acel loc care reuseste sa ma linisteasca, sa ma faca sa uit de toate problemele acumulate in timpul zilei, este locul in care nu numai eu ma simt bine, ci si persoanele dragi mie, care imi calca pragul casei. (Aly Dea, Foto: Stock.XCHNG)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy