Duminica, 3 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Exotique Feng Shui inseamna iubire de intelepciune


Feng Shui inseamna iubire de intelepciune

Email Imprimare

Filosofia a aparut ca o activitate, o tendinta de a cunoaste adevarata esenta a lucrurilor. Arta orientala este o sursa inepuizabila de inspiratie. Intr-o saptamana in care aveam deja totul programat, pus pe hartie, ca nu cumva sa uit sa termin ceva propus, Ivonici lanseaza invitatia: E oferta la FunDeal sambata la curs de Feng Shui, tie iti placeau astea, nu vrei sa mergi? Raspunsul?! Ba da, daca mergem amandoua. Asa ca, zis si facut, pica la tanc, aveam o portita inainte de aerobic, asa ca ne-am intalnit la Universitate si ne-am dus impreuna spre locul cu pricina: Barock Caffee, vizavi de Palatul Telefoanelor, pe Calea Victoriei.

Localul ce isi avea lansarea, cu mare stil, aer de epoca, cu fereastra la Calea Victoriei si Novotelul stralucind peste strada, familiar si foarte dragut, ideal pentru o prezentare de acest gen. Am servit cafeaua de dimineata, data de oferta, dupa cinci ani de cand nu mi-am mai delectat papilele gustative cu asa ceva, si atunci imi aduc aminte ca era tot ceva neprevazut la casa memoriala a lui Mihail Kogalniceanu, in Iasi. De atunci nu am mai avut asa preferinte. Acum a fost ca o aducere aminte si, desi nu ma omor dupa gust, mi-a placut starea care mi-a dat-o, de nerabdare de a afla lucruri noi. Partea de inceput mi-a placut cel mai mult, am aflat lucruri noi despre energia emanata de cuartul roz, ratele mandarin si sa nu uitam si de bujorul rosu in al carui sezon suntem. Ele sunt reprezentative in arta chinezeasca, favorabile pentru dragoste, asa ca, daca vrei ca energiile sa curga in favoarea ta, trebuie doar sa alegi una din ele si sa o pozitionezi pe directia buna. Alege obiectul la care vibrezi cel mai mult, iar efectul va fi pe masura. Toata prezentarea a durat doua ore, cu o pauza de cafea la jumatate, dupa care s-a reluat prezentarea, insa cu propaganda pentru celelalte cursuri, ceea ce mi s-a parut total pe langa subiect, ca si cum ar fi organizat sedinta de astazi tocmai cu acest scop. S-a pierdut foarte mult timp la inceput, deci prezentarea efectiva a fost mult mai scurta. S-a inceput cu o initiere in Feng Shui (arta de a trai in armonie) cu punctele cardinale si cele favorabile diferitelor domenii (sanatate, dragoste, cariera, relatii).
Mi-a reamintit faptul ca trebuie sa ai totul in ordine si sa te debarasezi intotdeauna de lucrurile inutile, tocmai pentru a avea loc atat la propriu, cat si la figurat sa achizitionezi altele, aici batandu-se si spre latura afectiva pe care se punea de fapt accentul. M-am gandit repede la comportamentul meu si la obisnuinta mea de a avea totul la punct, in ordine, sa stiu tot timpul unde gasesc ce am nevoie…Inca ma straduiesc sa tin in picioare universul meu organizat pentru ca prin asta chiar pot sa imi duc la bun sfarsit ceea ce imi propun.
Insa la partea cu lucrurile inutile imi e mult mai greu, pentru ca sunt o persoana strangareata, chiar o sa iau o cutie cu amintiri sa le centralizez si sa nu mai fie imprastiate peste tot, sunt lucruri la care nu as renunta pentru nimic in lume, fiecare bucatica isi are acolo amprenta bine pusa in sufletul meu. Principiul Feng Shui era ca atata timp cat tot spatiul din jurul tau este ocupat pana la refuz, cum ai putea primi pe cineva alaturi in viata ta?! (Liliana Mariana Vieru)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy