Duminica, 3 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Exotique Feng Shui reprezinta arta de a trai in armonie spirituala


Feng Shui reprezinta arta de a trai in armonie spirituala

Email Imprimare

Prima oara cand am auzit de Feng Shui eram micuta, nu stiam care e treaba cu porcusorii cu fundita rosie si broastele testoase care chipurile simbolizau longevitate. Il percepeam ca o lume la fel de fascinanta cu cea a zodiacului. Crescand, am descoperit in biblioteca unele carti ale mamei si mi-am savurat curiozitatea. Am inteles totusi ca intreaga filosofie orientala se bazeaza pe o sensibilitate specifica, pe care, cu timpul, am realizat ca nu se regaseste in mentalitatea occidentala. O atentie subtila pentru natura, pentru spirit.
Odata cu tendinta panteista a lumii orientale, se dezvolta o credinta despre armonia lucrurilor in univers, la scara microcosmica, cum este locuinta oricarui om. Locuinta pe care, desi in ziua de azi o gandim numai in termeni estetici, are si o energie proprie, care se rasfrange asupra stilului de viata. Feng Shui reprezinta arta de a trai in armonie spirituala cu ceea ce numim cu atata patima "acasa". Feng Shui canalizeaza energiile pozitive prin tehnici de aranjare si prin elemente simbol, cum ar fi oglinzile, orientarea cardinala, felul cum patrunde lumina in incapere.
Ma consider o norocoasa caci mobilierul camerei mele este format din cateva piese usor mutabile, care imi permit sa reconstruiesc o armonie cu starea mea de spirit. De multe ori am simtit nevoia sa schimb pozitia mobilei in camera, si sunt convinsa ca acest lucru este datorat participarii mele ca entitate spirituala la energia cosmica. Asa cum zodiacul prevede anumite stari in functie de alinierea astrelor, si starea de spirit se regaseste sau nu in echilibru cu felul in care ne amenajam casa. Personal, cred ca ar trebui acordata mai multa atentia acestor aspecte subtile si ca ar trebui sa luam in considerare si un "design spiritual", care la urma urmei este cel care conteaza cel mai mult. (Iulia Lumina)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy