Duminica, 3 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Exotique In stil Feng Shui poti amenaja orice spatiu inchis sau deschis


In stil Feng Shui poti amenaja orice spatiu inchis sau deschis

Email Imprimare

Iti poti crea singur(a) un mediu armonios din punct de vedere energetic daca plasezi corect in spatiul tau personal - casa, loc de munca, mediu de zi cu zi - mici detalii menite sa armonizeze energiile din jur. Echilibrand cele cinci elemente de baza - foc, pamant, lemn, apa, metal -, poti avea parte de un spatiu benefic, tie si celor dragi! Numele Feng Shui este originar din China si se traduce literal prin Vant si Apa. In cultura chineza, vantul domol si apa lin curgatoare au fost, intotdeauna, asociate cu prosperitatea continua si cu o sanatate puternica.

Expertii in Feng Shui considera dormitorul ca reprezentand cea mai importanta camera a casei. In filosofia Feng Shui, acesta este privit ca un spatiu sacru, al refugiului si al pacii, un loc privilegiat, in care ne reincarcam fizic, spiritual si emotional. Din moment ce aici ne petrecem cam o treime din viata, "se impune" echilibrarea si decongestionarea la maximum a acestui spatiu. Conform sfaturilor lor, patul se pozitioneaza in asa fel incat sa se poata vedea usa, stand in pat (lucrul iti confera siguranta in privinta persoanelor susceptibile de a intra in camera). Patul nu se amplaseaza sub fereastra si nici in opozitie directa cu usa. De asemenea, nu este indicat sa se aseze decoratii interioare pe peretele aflat la capul patului. In plus, trebuie sa se evite montarea de oglinzi, in dormitor; la limita, prezenta unei oglinzi trebuie se reflecte usa sau fereastra, astfel fiind impinse in afara energia sau fluxul. In vederea imbunatatirii starii de sanatate este bine sa amplasam ghivece cu plante vesele in spatiul destinat odihnei (in numar de 3) sau un mic dragon in partea de est a camerei, eventual o floare de lotus.
Televizorul sau calculatorul nu se instaleaza in dormitor sau in camera copilului. Daca nu se poate renunta la TV inainte de culcare, un sfat ar fi acoperirea acestuia cu o folie de plastic sau cu un alt gen de acoperamant. In general, aparatura electronica are efecte negative in incaperile in care se doarme.
Un alt sfat din categoria must do se refera la mentinerea ordonata a casei/apartamentului. Ordinea este o regula esentiala in Feng Shui.
Trebuie sa avem cristale de ametist in casa, recomandat pentru efectele sale benefice asupra organismului si psihicului uman
Nu trebuie creata senzatia de incarcare a casei cu mobila, obiecte vechi, obiecte ascutite, de forma sabiei - inclusiv plante cu frunze ascutite – susceptibile de a crea o stare de dizarmonie si energie negativa. Cu cat decorul este mai redus (chiar minimalist), cu atat energia chi este mai libera.
Sa deschidem ferestrele orientate spre rasarit cat mai des, chiar de la primele ore ale diminetii, pentru a lasa lumina soarelui sa intre in casa.
De asemenea, nu este recomandat sa plasam in camera obiecte urat mirositoare, ci, dimpotriva, sa asiguram un aer proaspat si inmiresmat cu ajutorul lumanarilor parfumate, al esentelor de aromoterapie sau al aerisirilor frecvente. Parfumul si aerul curat sunt foarte importante, deci, sa aromatizam, permanent, incaperea cu parfumuri naturale. (Doina Ana Butman)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy