Duminica, 3 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Exotique Weekend-ul acesta, Exotique spune Namaste India!


Weekend-ul acesta, Exotique spune Namaste India!

Email Imprimare

In acest weekend, mai exact de vineri, 30 septembrie, pana duminica, 2 octombrie, ne face o deosebita placere sa va invitam la cea de-a treia editie a Festivalului culturii indiene Namaste India, organizat in incinta Muzeului National al Satului Dimitrie Gusti, din Bucuresti. Evenimentul de anul acesta marcheaza implinirea a 150 de ani de la nasterea marelui poet indian Rabindranath Tagore, primul scriitor asiatic laureat al Premiului Nobel pentru literatura, in 1913. Exotique va asteapta cu minunate decoratiuni interioare, obiecte Feng Shui si bijuterii ce va vor aduce mai aproape de cultura si arta indiene.

Editia de anul acesta a Festivalului Namaste India sta sub semnul lui Rabindranath Tagore, a carui personalitate va fi evocata in cadrul conferintei cu titlul Rabindranath Tagore, Citizen of His Country and of the Universe (Rabindranath Tagore, cetatean al tarii sale si al universului), sustinuta de doamna profesor doctor Uma Dasgupta, cea mai reputata specialista in viata si opera scriitorului indian, coordonatoare a seriei consacrate lui Tagore de catre prestigioasa Oxford University Press. Va invitam sa cunoastem impreuna familia si societatea bengaleza din anii formarii lui Rabindranath Tagore si sa intelegem evolutia sa ca poet, autor de povestiri si nuvele, eseist si reformator al educatiei. Conferinta isi propune sa il prezinte pe Rabindranath Tagore ca pe una din vocile modernitatii indiene, ce transmite un mesaj universal, valabil si in zilele noastre.
Intalnirea cu geniul poetic al lui Tagore va fi prilejuita de un recital de poezie, iar natura Bengalului de Vest, locul natal al scriitorului, va fi ilustrata printr-o expozitie de fotografie.
Programul festivalului mai cuprinde spectacole de muzica si dans, lansari de carte, proiectii de filme, impresii de calatorie, precum si un targ cu produse traditionale si specialitati culinare indiene. Organizatorii atelierelor interactive sunt gata sa va invete arta imbracarii saree-ului, regulile de baza ale dansului clasic si devotional sau arta mehndi (decorarea mainilor cu henna). Pentru cei interesati, Festivalul Namaste India ofera si posibilitatea de a urma un curs introductiv in limba sanscrita si in limba hindi.
Experienta multisenzoriala a evenimentului va fi incununata de aromate ceaiuri traditionale si delicioase preparate culinare.
Programul de vizitare a Festivalului Namaste India: 9.00-19.00, de vineri, 30 septembrie, pana duminica, 2 octombrie.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy