Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Gerocossen Cum scapam de celulita


Cum scapam de celulita

Email Imprimare

Celulita este astazi unul dintre principalii nostri dusmani. Aproape toata lumea discuta despre celulita si se gandeste cu groaza ca ar putea sa se confrunte intr-o zi cu ea, in cazul in care nu a descoperit-o deja... Dar putini stiu ca, in afara de aspectul atat de neplacut, celulita reprezinta si o seriosa problema de sanatate. Ea reprezinta o alterare a tesutului conjunctiv, cu tulburari la nivelul circulatiei limfatice si sanguine, care favorizeaza retentia de apa si toxine. Spre deosebire de grasime, care afecteaza doar celulele de grasime, adipocitele, celulita afecteaza toate componentele tesutului adipos, nervii, vascularizarea, fibrele de colagen si de elastina, straturile profunde ale dermei. Tocmai din acest motiv in cazul unei simple diete scapam doar de grasime, dar nu si de aceasta blestemata celulita.

Vestea trista este ca celulita nu inseamna neaparat aparitia aspectului de coaja de portocala. Intr-o prima faza aspectul de coaja de portocala nu este vizibil decat cu greutate si numai atunci cand strangem pielea sub forma unui pliu. Acesta este mobil si se deplaseaza cu usurinta. De abia intr-o a doua faza zona devine putin dureroasa, pliul nu mai este mobil si apar denivelari vizibile. Aspectul de noduli si de valuri si o palpare dureroasa a pliului cutanat apar de abia in fazele a treia si a patra ale celulitei. Ar trebui sa nu asteptam niciodata sa ajungem acolo, deoarece atunci modificarile structurale survenite in straturile profunde ale pielii sunt deja severe.
Aparitia celulitei variaza de la o persoana la alta in functie de o serie de factori favorizanti, precum alimentatia cu exces de grasimi animale, dulciuri, paste si produse cu aditivi alimentari. De acestia din urma, din pacate, e din ce in ce mai greu sa scapam. Insa de unii factori nocivi, precum cafeaua, alcoolul si tutunul, facem de multe ori exces cu buna stiinta. Apoi pot interveni dereglari hormonale produse de pubertate, menopauza si sarcina, dar si de utilizarea unor pilule contraceptive.  In fine, probabil, cel mai greu e sa scapam de stres... Iar acesta poate provoca o hipersecretie hormonala capabila sa provoace aparitia sau agravarea celulitei. Dar cel putin la fel de periculoasa este absenta exercitiilor fizice regulate si a masajului.
Un rol esential in prevenirea si tratarea celulitei o au insa cremele anticelulitice, mult mai practice si mai placute decat diferitele tratamente precum cele pe baza de electrostimulare etc. Cremele anticelulitice ne permit sa prevenim aparitia celulitei, sa franam evolutia ei si, daca le folosim cu regularitate, avand grija sa reducem excesele alimentare, sa scapam treptat de acest atat de neplacut dusman, de celulita. Si trebuie sa nu uitam ca nu este doar dusmanul atat de temut al aspectului nostru! Ea nu ne afecteaza doar din punct de vedere estetic, ci, in primul rand, din punct de vedere al sanatatii. De aceea, nu trebuie sa asteptam ca celulita sa devina vizibila si sa ajungem sa ne jenam de aspectul nostru. Trebuie sa actionam din timp. Si aceasta cu atat mai mult cu cat stresul, alimentatia si stilul de viata modern ne afecteaza pe toti si rar putem gasi o persoana care sa nu fie atinsa de celulita, chiar daca aceasta evolueaza mai incet si nu o observam decat mai tarziu. Ea este un dusman initial ascuns. Dar, daca il toleram, se inradacineaza profund si va fi cu atat mai greu sa scapam de el.
Tocmai pentru a reusi sa prevenim aparitia celulitei si sa reusim sa o combatem cu succes, daca si-a facut deja aparitia, compania noastra, Gerocossen, a dezvoltat pentru dumneavoastra gama completa de produse anticelulitice - Supless. Cu ajutorul ei putem scapa definitiv de grija celulitei. Produsele Supless reprezinta cel mai bun aliat in lupta cu acest dusman atat de temut si de neplacut.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy