Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Gerocossen Castanul, majestos si puternic


Castanul, majestos si puternic

Email Imprimare

Castanul, originar din sud-estul Europei, reprezinta un arbore ornamental impunator, considerat in unele zone ca aducand prosperitatea. Atingand o inaltime de 30 m si produce anual pana la 50-60 kg de castane, care, chiar daca nu sunt comestibile, fiind otravitoare,  reprezinta totusi o adevarata sursa de sanatate…
Nu mai putin importanta este si ruda sa apropiata - castanul cu fructe comestibile, in cazul caruia castanele nu numai ca pot fi consumate, dar sunt si deosebit de savuroase, reprezentand in acelasi timp si o importanta sursa de carbohidrati, de fosfor, lecitina si vitamina C. Cu o valoare calorica de 200 de calorii la 100 g, ele contin si protide, lipide, calciu, fier, magneziu, mangan, zinc si potasiu. Coapte, fierte sau sub forma de piure, ele reprezinta o adevarata delicatesa tonica, remineralizanta si extrem de sanatoasa. Dar nu mai putin interesanta este si utilizarea lor  cosmetica sub forma de masca prepreparata cu un adaos de miere. Aceasta protejeaza acidul hialuronic din piele, normalizeaza secretia glandelor sebacee, reduce fragilitatea capilarelor si au o actiune antiinflamatoare si de protectie impotriva radiatiilor UV.
Chiar daca nu pot  fi utilizate direct in gospodarie, castanele salbatice reprezinta un ingredient extrem de pretios pentru industria cosmetica. Ele contin amidon, albumine, saponine si, in primul rand, escina care si-a demonstrat deosebita eficacitate in combaterea celulitei. Ele mai contin principii amare, tanin si flavonoizi. Contin insa si substante toxice periculoase care fac necesara o extractie atenta a substanatelor active benefice si fac cu totul contraindicata incercarea utilizarii lor directe, posibila doar in cazul castanelor comestibile. Eficacitatea substantelor active continute in castanele salbatice a fost demonstrata de nenumarate studii clinice si de laborator, astfel ca ele au starnit un viu interes terapeutic.  In cadrul unui studiu realizat de oamenii de stiinta din Japonia asupra 65 de extracte de plante a reiesit ca in cazul castanelor salbatice se obtine cea mai importanta actiune antioxidanta si de reducere a ridurilor. De altfel, actiunea tonifianta asupra pielii era recunoscuta deja din antichitate, utilizarea lor in cosmetica bucurandu-se de o indelungata traditie. Ele se remarca in primul rand prin actiunea tonic venoasa, antiinflamatorie, antiedematoasa si vasoconstrictoare, ele fiind utilzate ca adjuvant in crizele hemoroidale, in terapia varicelor, flebitelor si tromboflebitelor, in cazul insuficientei venoase cronice, al fragilitatii capilare, in cazul edemelor postopratorii si a tendintei de hemoragie, a senzatiei de greutate in gambe, a reumatismului si artritei, a degeraturilor, a plagilor infectate, in cazul tenului seboreic si ca protectie impotriva razelor solare si a altor tipuri de radiatii. Substantele active continute in castanele salbatice actioneaza asupra peretilor venosi, crescandu-le rezistenta si permeabilitatea. Dar extractul de castan este benefic inclusiv in tratarea bolilor de ficat, in arterioscleroza si diabet. Castanele salbatice reduc excesul de lichid si edemele.
Multe dintre aceste proprietati concura la actiunea eficace de reducere a celulitei. Astfel, este imbunatatita circulatia sangelui in straturile profunde ale pielii, este eliminat surplusul de lichid si de toxine,  sunt intarite fibrele musculare si sunt reduse celulele de grasime a caror deformare este caracteristica celulitei. Astfel, pielea devine mai fina, mai ferma si mai elastica, fiind reduse ridurile si, inainte de toate, aspectul neplacut dat de celulita. Pielea este tratata asfel din profunzime, fiind inlaturate cauzele care conduc la aparitia celulitei si la degradarea aspectului pielii.
Celulita este produsa de marirea si deformarea celulelor de grasime din straturile profunde ale pielii, ceea ce conduce la aparitia aspectului de portocala. Este un proces care poate apare chiar si la persoanele subponderale, manifestandu-se la majoritatea femeilor ce au iesit din adolescenta. Tocmai ca urmare a tuturor acestor motive ne-am straduit ca noile produse Gerocossen din linia Supless sa reprezinte un tratament complet si eficient pentru combaterea fiecarui tip de celulita. Si in acest scop, evident, am inglobat si exceptionalele substante active continute in castane. Speram sa fiti pe deplin multumite de eficacitatea lor.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy