Joi, 28 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Gerocossen Glicerina, secretul pentru o piele catifelata


Glicerina, secretul pentru o piele catifelata

Email Imprimare

In randul produselor cosmetice, cele pe baza de glicerina se bucura de o larga apreciere. Ce le face sa fie atat de speciale? Chiar proprietatile acestei substante, care o transforma intr-un element activ deosebit de important pentru mentinerea sanatatii pielii si asigurarea hidratarii optime a epidermei.

Glicerina a fost descoperita absolut intamplator de un chimist in 1783. Este vorba, de fapt, de un trialcool, care ulterior a devenit extrem de utilizat in industria cosmetica. Insa trebuie sa stiti ca, in general, materiile grase, precum grasimile din corp, sunt alcatuite din glicerol (cealalta denumire a glicerinei) si din acizi grasi. Cu totii am folosit, nu o data, macar un sapun pe baza de glicerina. Dar probabil ca nu am vazut niciodata cum arata aceasta substanta: are aspectul unui lichid transparent, inodor, non-toxic.
Pentru anumite extracte, precum cele vegetale, gen extract de Aloe Vera, galbenele sau vanilie, glicerina functioneaza ca solvent. In cadrul formulelor diverselor produse cosmetice, glicerina ajuta la dispersarea agentilor gelificatori.
In ultimii ani, glicerina vegetala se intalneste din ce in ce mai des in formulele produselor bio. In retetele cosmeticelor naturale, glicerina este adesea utilizata ca aditiv, pentru a imbunatati calitatea cremelor, a sapunurilor si a sampoanelor.
Larga utilizare a glicerinei in industria cosmetica se datoreaza multiplelor sale efecte benefice asupra pielii: de la efectul antiseptic la cel emolient, catifeland si mentinand elasticitatea pielii. De asemenea, glicerina reduce pierderile de apa prin transpiratie, diminuand si viteza de evaporare a apei - asa-numitul efect umectant. Se potriveste oricarui tip de piele, insa mai ales pielii deshidratate, uscate si sensibile.
In gama Gerocossen Natural, am inclus o crema special conceputa pentru ingrijirea zilnica a mainilor aspre si uscate. O crema pe baza de glicerina si miere, ideala pentru a hrani si hidrata corespunzator pielea expusa la frig si solutii de tipul detergentilor.  Acordati mainilor dumneavoastra atentia cuvenita, in fiecare zi!

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy