Joi, 28 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Gerocossen Frumoase, din crestet pana in... calcaie


Frumoase, din crestet pana in... calcaie

Email Imprimare

Picioarele ne poarta… toata viata, merita asadar un pic de atentie si multa ingrijire din partea noastra. Ar trebui sa le rasfatam asa cum ne rasfatam tenul sau restul corpului. Iar calcaiele sunt adesea martirizate dupa o zi intreaga de stat in picioare, uneori in incaltaminte nu tocmai comoda. De aceea, ele ar trebui sa beneficieze de un tratament deosebit. Mai ales ca se apropie sarbatorile de iarna, iar in seara de Revelion ne-am dori sa putem purta pantofii preferati, fara complexe!

De asprimea pielii picioarelor ne dam seama adesea cand revenim din vacanta: am mers in sandale sau chiar desculti, de aceea pielea s-a aparat de agresiunile externe, intarindu-se. In plus, una dintre principalele cauze ale asprimii pielii in zona calcaielor este hidratarea insuficienta, fie pentru ca glandele sudoripare sunt inactive, fie pentru ca pielea noastra este in general uscata. De asemenea, apa fierbinte sau temperaturile ridicate din timpul verii afecteaza tesutul calcaielor.
Mai multe straturi de celule s-au acumulat pentru a face fata atacului zilnic. Asa apar inesteticile calozitati sau bataturi. Dincolo de aspectul dizgratios, bataturile pot duce, pe termen lung, la crapaturi si la dureri insuportabile. Solutia sta in hidratarea si indepartarea stratului superficial de piele. Incepeti cu o baie calduta pentru picioare, apoi, cu ajutorul unei pietre ponce, frecati delicat portiunile de piele cu probleme, pentru a le indeparta. Hidratati apoi pielea cu o crema grasa sau regeneratoare, sau, de ce nu, cu un ulei vegetal.
Cu totii am suferit, la un moment dat, si din cauza basicilor aparute pe calcaie sau in alte zone ale piciorului. In ciuda a ceea ce se crede in general, acestea nu sunt probleme cauzate neaparat de purtarea unor pantofi noi, ci, mai degraba, de efectul de frecare dintre piele si marginea pantofului. Cele doua straturi de piele, derma si epiderma, se separa si se umplu cu limfa, un lichid natural, produs de organism. Este o reactie de aparare a corpului, care functioneaza precum un airbag. Cel mai dureros si mai riscant (pot aparea infectii) este atunci cand basica se sparge si o parte din epiderma se desprinde, lasand derma neacoperita. Primul reflex in cazul aparitiei unei basici este sa o dezinfectam. Daca basica s-a spart deja, se va dezinfecta fara sa tragem partea de piele desprinsa, pentru ca vom proteja astfel derma de infectii. Atentie si la pansamente, care se aplica doar dupa ce locul a fost dezinfectat. In cazul in care basica nu s-a spart, puteti incerca sa ii veniti in intampinare, utilizand un ac sterilizat in prealabil. Puteti apasa usor deasupra, cu o compresa imbibata cu spirt, pentru a goli basica de limfa. Se recomanda sa acoperiti portiunea cu o compresa curata, pe care sa o schimbati cam de doua ori pe zi. Pe timpul noptii, piciorul poate fi lasat fara pansament (daca nu exista riscul de infectie), pentru a accelera cicatrizarea.
Compania noastra, Gerocossen, va propune crema din gama Activ, creata special pentru ingrijirea zilnica a calcaielor aspre si crapate. Extractul de galbenele si vitamina A vindeca crapaturile, in timp ce uleiul de masline hidrateaza si catifeleaza pielea uscata, facand-o neteda si moale. La fel de bine, crema Gerocossen Activ poate fi folosita pentru ingrijirea genunchilor sau a coatelor cu pielea ingrosata. (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy