Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Gerocossen Nu lasati picioarele sa va faca viata grea


Nu lasati picioarele sa va faca viata grea

Email Imprimare

De multe ori, dupa o zi intreaga de stat in picioare, adesea in incaltaminte incomoda, cand ajungem acasa nu ne dorim decat sa ne putem intinde mai repede in pat. Uneori, nici atunci picioarele nu ne dau pace si ne dau de inteles ca sufera… Mult prea des neglijat, sindromul picioarelor grele afecteaza milioane de persoane. Desi majoritatea dintre acestea sunt femei, exista totusi si barbati care se confrunta cu aceeasi problema. Care ii sunt cauzele? Ce solutii avem?

Cand vorbim despre sindromul picioarelor grele, nu trebuie sa uitam ca un rol important in acest sens il au venele, care asigura intoarcerea sangelui dinspre organe catre inima. La nivelul picioarelor, exista trei mecanisme care intervin pentru facilitarea circulatiei venoase: contractiile muschilor gleznelor, actiunea talpii si a boltei plantare in timpul mersului si prezenta unor mici valve, numite valvule, in interiorul venelor, care impiedica sangele sa coboare din nou. Uneori, aceste trei mecanisme nu sunt de-ajuns si o parte a sangelui stagneaza in membrele inferioare, provocand sindromul picioarelor grele. Din punct de vedere medical, acest sindrom face parte dintr-o patologie mai larga, cunoscuta drept insuficienta venoasa, care se poate manifesta si prin varice.
Neplacerile cauzate de picioarele grele apar mai ales seara. Nu o data ne-am plans de senzatia de greutate, insotita uneori de furnicaturi, pe care o simtim in picioare, dupa o zi intreaga in care am stat, poate, mai mult pe verticala. Pentru ca sangele stagneaza in partea inferioara a picioarelor, se poate forma si cate un edem, usor de reperat prin urma sosetei care ramane vizibila.
O multime de factori favorizeaza aparitia acestui sindrom atat de neplacut, de la modul de viata mai mult sau mai putin sedentar, profesie, varsta sau greutate corporala la numarul de sarcini. In plus, nu ne putem alege… venele, ne nastem cu cele pe care le mostenim de la parintii nostri, iar daca ei sufera sau au suferit de insuficienta venoasa, este foarte probabil sa mostenim si noi aceeasi problema.
In cazul in care va confruntati cu sindromul picioarelor grele, nu ar trebui sa ezitati sa consultati un angiolog sau un flebolog. Sfatul este valabil si pentru domnii care tind sa considere aceasta problema drept una minora. Insa pana la inceperea unui tratament medicamentos, este suficient, uneori, sa ne schimbam putin stilul de viata. Ar trebui evitate toate elementele care se opun circulatiei venoase: statul prelungit in picioare, obiectele vestimentare prea stramte (sosete, incaltaminte, pantaloni), caldura care dilata vasele, baile fierbinti. In caz de supragreutate corporala se recomanda pierderea kilogramelor in plus. Pentru usurarea circulatiei venoase este bine sa mergem cat mai mult pe jos sau pe bicicleta.
La Gerocossen, am inclus in gama Activ, destinata ingrijirii picioarelor si diferitelor probleme asociate acestora, un gel relaxant, ideal pentru decontractarea picioarelor suprasolicitate si pentru diminuarea si eliminarea sindromului picioarelor grele. Formula gelului relaxant Activ, pe baza de extract de iedera, mentol si eucalipt, face ca produsul sa inlature eficient senzatia de oboseala a membrelor inferioare, intarind vasele capilare si stimuland circulatia venoasa. Dupa aplicare, pielea va fi mai elastica si mai catifelata. (Foto: Stock.XCHNG)

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy