Miercuri, 6 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Gerocossen Iedera, planta medicinala a anului 2010


Iedera, planta medicinala a anului 2010

Email Imprimare

Faptul ca iedera a primit titlul de planta medicinala a anului 2010 nu este o mirare pentru nimeni, dar reprezinta, fara indoiala, o binemeritata recunoastere a calitatilor deosebite ale acestei plante nu numai ornamentale, ci in primul rand medicinale. Oamenii de stiinta din Germania care acorda anual acest titlul au tinut cont atat de interesanta istorie culturala si medicala a plantei, cat si de ultimele rezultate ale studiilor ce au venit sa descifreze o buna parte a importantelor efecte ale iederii.

De remarcat sunt mai ales cercetarile de biologie celulara intreprinse in 2003, la Universitatea din Bonn, sub coordonarea profesorului dr. Hans Haberlei, in cadrul carora s-a decodificat actiunea iederii asupra celulei epiteliale pulmonare. O atentie speciala a fost acordata saponinei alfa-hederina responsabila de ameliorarea simptomelor ce insotesc tusea. Astfel, iedera actioneaza simultan la nivelul bronhiilor, lichefiind mucusul vascos ce se acumuleaza la acest nivel, ajuta apoi la eliminarea treptata a acestuia si, in fine, datorita efectului spasmolitic, relaxeaza musculatura bronsica, calmeaza tusea si reduce iritatia. Studiile de laborator au demonstrat, de asemenea, eficienta saponinelor prezente in iedera, impotriva bacteriilor si virusilor. Trebuie subliniat astfel in primul rand efectul antiseptic, antiinflamator, depurativ, antibacterian si antiparazitar. Iedera poate grabi vindecarea, chiar si in cazul luxatiilor si fracturilor, consolidand osul. Astazi, iedera nu mai apartine doar medicinei populare, ea fiind recomandata de specialistii in medicina alternativa in tratamentul a peste 40 de boli. Printre acestea figureaza si afectiunile hepatice, tiroidiene, ginecologice, reumatice si respiratorii, ateroscleroza, dismenoreea, sciatica, obezitatea, ulceratiile, otita, mialgiile, nevralgiile, paresteziile, matreata si caderea parului, dar in primul rand afectiunile legate de structura, functionarea si aspectul pielii.
Iedera este eficace in cazul infectiilor dermatologice, inclusiv in cazul erizipelului, o infectie acuta a tegumentelor produsa de streptococi. La fel de eficienta este si in cazul abceselor, a micozei, verucilor, adenitei, a arsurilor, ulceratiilor, edemelor si bataturilor, in tratarea zonelor inflamate, iritate sau inrosite. In cazul sanilor flasci si lipsiti de tonus poate face adevarate minuni, datorita actiunii sale de tonifiere si hidratare.
Dar, probabil, cea mai importanta actiune a iederii este capacitatea ei de a combate celulita. Acest dusman atat de temut si de neplacut. Celulita apare in primul rand din cauza cresterii stratului de grasime subcutanat. Aceasta este favorizata de o tendinta de ingrasare, dar este in acelasi timp efectul unei circulatii periferice deficitare, a sedentarismului, a alimentatiei dezechilibrate sau a unor afectiuni metabolice si hormonale. Datorita actiunii sale complexe la nivelul proceselor functionale ale dermei, iedera si-a demonstrat din plin eficacitatea in lupta impotriva celulitei. Datorita actiunii sale antiinflamatoare, analgezice, vasoconstrictoare si hemolitice, de eliminare a acumularii de apa si in acelasi timp de hidratare a tesutului, de combatere a iritatiilor si a infectiilor, a capacitatii de a destinde tegumentul si a reda supletea pielii, iedera joaca un rol extrem de important in ingrijirea pielii. Acesta este de altfel motivul pentru care am inglobat-o in multe dintre produsele noastre. Titlul acordat iederei, de planta medicinala a anului 2010, vine sa certifice o data in plus valoarea de exceptie a acestei plante si binefacerile de care ne putem bucura utilizand produsele cosmetice ce ii pun in valoare exceptionala actiune de regenerare si intretinere a pielii.
In acest sens, dintre produsele companiei noastre, Gerocossen, se remarca in primul rand linia Supless, in care iedera joaca un rol important. Aceste produse sunt testate dermatologic, nu contin parabeni sau parafine si au o eficacitate dovedita. Cu ajutorul lor pielea isi poate redobandi aspectul luminos, catifelat si tineresc, fara urma de celulita. (Foto: Stock.XCHNG)

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy