Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Gerocossen Din beneficiile vitaminei B5


Din beneficiile vitaminei B5

Email Imprimare

Vitamina B5, numita si acid pantotenic, este o vitamina hidrosolubila (solubila in apa), prezenta intr-un numar mare de alimente. Buna functionare a celulelor, frumusetea pielii si a parului, toate se intretin cu ajutorul vitaminei B5. Denumirea de acid pantotenic deriva din grecescul pantothen, adica peste tot. Numele face referire la larga raspandire a vitaminei B5 in natura. Asemenea tuturor vitaminelor din grupa B, vitamina B5 participa la activarea celulara a enzimelor implicate in reactiile biochimice care duc la producerea hemoglobinei, jucand si un rol important in metabolismul anumitor acizi grasi. Vitamina B5 are o puternica actiune antioxidanta, fiind utila in combaterea imbatranirii. Alcoolul, cafeaua sau antibioticele risca sa impiedice asimilarea vitaminei B5 de catre organism.

Printre sursele alimentare cele mai bogate in vitamina B5 sunt carnea, ouale (mai ales galbenusul), pestele, cerealele integrale, nucile, bananele, soia, drojdia uscata si ciupercile. Carentele de vitamina B5 se intalnesc mai rar, fiind in general asociate tulburarilor digestive, psihice sau cutanate. La nivelul pielii, carenta de vitamina B5 se manifesta prin aparitia ulceratiilor si prin caderea parului.
Dintre beneficiile vitaminei B5 pentru sanatate am putea aminti: reducerea riscului legat de afectiunile cardiovasculare, reducerea nivelului de colesterol si de trigliceride in sange sau combaterea simptomelor de stres, anxietate si depresie.
Vitamina B5 este folosita si in tratarea senzatiei de arsura la nivelul mainilor si picioarelor. Tocmai de aceea, compania noastra, Gerocossen, a inclus in gama Activ un tratament pentru maini si unghii, care hidrateaza, netezeste si sporeste elasticitatea pielii. Datorita formulei bogate in extract de galbenele, ulei de masline si vitaminele E si B5, crema-tratament protejeaza eficient pielea mainilor si unghiile de diversele agresiuni exterioare. Aplicat regulat, tratamentul sporeste rezistenta unghiilor, conferindu-le luciu. (Foto: Stock.XCHNG)

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy