Miercuri, 20 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Gerocossen Ricinul: Multiple efecte benefice


Ricinul: Multiple efecte benefice

Email Imprimare

Cu un bogat continut de acizi grasi nesaturati, uleiul de ricin are o multime de efecte terapeutice.
Ricinul (Ricinus communis) este o planta din familia Euphorbiaceae, din care se folosesc in scopuri medicinale semintele, radacina, frunzele si uleiul extras din acestea. Ricinul a fost folosit, de-a lungul vremurilor, mai ales ca laxativ, in scopul de a curata tubul digestiv, la adulti si la copii, precum si pentru a declansa travaliul la femeile aflate la final de sarcina. Cataplasmele din radacini si frunze de ricin erau administrate pentru rani, plagi, furunculi, dar si pentru a stimula secretia laptelui (efect galactogen). 

Uleiul de ricin (extras din seminte) este folosit cu bune rezultate impotriva parazitilor si viermisorilor, pentru tratarea racelilor, a colicilor si a convulsiilor. Este benefic si in reducerea febrei, in tratarea gutei, a nevralgiilor, a reumatismului, a umflaturilor si tumorilor, precum si a negilor.
Uleiul de ricin se aplica si pe par, pentru a reduce caderea parului, mancarimile de la nivelul scalpului si pentru a stimula cresterea parului. Continand acid ricinoleic, are un efect antiinflamator, tratand infectiile de la nivelul pielii, taieturile minore, arsurile solare si intarind unghiile, daca este aplicat la baza acestora, prin masaj. Mai mult, ricinul poate preveni acneea si eczemele si poate ameliora durerile menstruale (se aplica la nivelul ombilicului si in partea de jos a abdomenului), rezolva urmele de intindere a pielii si sfarcurile deteriorate, tonifica si in acelasi timp relaxeaza sanii femeilor, fiind folosit chiar si pentru a imbunatati vederea.
In medicina traditionala Ayurveda, dezvoltata in India, uleiul de ricin este cel mai utilizat ulei pentru piele, el calmand durerile si vindecand toate tipurile de umflaturi. Prin masarea articulatiilor, calmeaza iritatiile artritei. Cataplasmele cu seminte de Ricinus communis pot fi aplicate local, in uz extern, fiind benefice pentru tratarea gutei si a reumatismului. Decoctul de radacina este eficient in tratarea unor afectiuni precum lumbago, reumatism si sciatica.
Uleiul de ricin este un purgativ fara efecte secundare. Totusi, pacientul poate resimti o oarecare iritare a anusului, dupa ce uleiul de ricin si-a indeplinit actiunea purgativa.
Administrarea acestui purgativ e foarte simplă: se amesteca 30 – 60 ml de ulei de ricin pur, fara miros, cu 250 – 375 ml de lapte caldut, apoi se bea acest lichid. Cei care il gasesc iritant sau considera ca are un gust neplacut il pot lua cu ceai de ghimbir in loc de lapte – acesta il va face mai accesibil ca gust si in acelasi timp va distruge mucusul si va stimula o pofta de mancare sanatoasa. Cataplasmele din frunze de ricin se aplica pentru furunculi si umflaturi – eventual acoperite cu un ulei bland, cum ar fi uleiul de nuca de cocos, si incalzite. Daca este aplicat cu regularitate, uleiul de ricin previne si trateaza hiperkeratoza. Totusi, tratamentul trebuie urmat cu grija, caci o utilizare prelungita poate irita pielea.
Atentie insa: semintele de ricin sunt otravitoare pentru om! Prin urmare, orice tratament de uz intern ar trebui supravegheat de un medic. Sa mai spunem ca, pe langa utilizarile sale in medicina, uleiul de ricin intra in componenta multor altor produse: sapunuri si produse cosmetice, uleiuri pentru masaj, textile, medicamente etc.
Carmencita Sava, director Cercetare-Dezvoltare al companiei noastre Gerocossen, considera ca: este cunoscut efectul benefic al uleiului de ricin asupra pielii capului si asupra parului. De aceea, pentru cei care vor sa scape de caderea parului sau care vor sa aiba un par mai bogat si mai sanatos exista sampoane pe baza de ulei de ricin. Alaturi de ulei de ricin, acestea contin pantenol si vitamina E, impreuna cu care formeaza un complex fitoterapeutic bioactiv. Acest complex regenereaza fibra capilara, conferindu-i netezime si luciu. Substantele active repara structura firului de par în profunzime si il regenereaza. Parul devine mai puternic, mai sanatos si mai usor de coafat.
Va recomandam sa incercati noul sampon regenerant Activa Plant de la Gerocossen.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy