Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hansen Biroul ideal, intre vis si realitate

Biroul ideal, intre vis si realitate

Email Imprimare

Cand eram mic visam sa fiu mare, sa am un birou ca in filme, sa dobandesc un statut inalt si sa fiu admirat de o lume intreaga. Pot spune ca imaginea biroului ideal a prins contur in mintea mea inca din copilarie. Atunci imi permiteam sa visez cu ochii deschisi si, alaturi de prietenii din curtea blocului, sa detaliez diverse aspecte din ceea ce-mi imaginam eu ca va fi viata mea de om mare. Poate ca biroul ideal e departe de a deveni realitate. Chiar si asa, nu incetez niciodata sa imbunatatesc spatiul in care lucrez, sa pastrez curatenia si sa am lucrurile in asa fel aranjate, incat buna dispozitie, alaturi de performanta, sa fie la ordinea zilei.

Imi doresc un birou amenajat acasa, o camera special dedicata activitatilor mele profesionale. O vad atat de clar, luminoasa, cu perti-biblioteca, carti din podea pana in tavan atent aranjate, cu un birou din lemn masiv pe mijloc si cativa bambusi intr-o vaza stravezie. Si daca tot suntem intr-o era in care tehnologia nu poate fi negata, un notebook mi-ar fi extrem de util.
Cartile sunt slabiciunea mea, motiv pentru care sunt obligatorii in acest peisaj. Curatenia este la fel de esentiala. Dezordinea imi da un sentiment de oboseala si sictir. Doar cand lucrurile stau la locul lor, iar aerul este proaspat, ma simt productiv si energic. Conteaza mult ca atmosfera din birou sa fie pozitiva, sa ma revigoreze, garantandu-mi astfel inspiratia, eficacitatea si prosperitatea.
Fara indoiala, partea estetica influenteaza latura functionala. Modul in care este amenajat biroul vorbeste atat despre profilul companiei, cat si despre oamenii care lucreaza acolo. E un fel de carte de vizita, cu care ne afisam in fata clientilor, partenerilor, colaboratorilor. Felul in care arata biroul poate influenta si starea celor care se afla acolo, acest aspect nu trebuie neglijat, ci, din contra, necesita o atentie mai sporita.
Azi, biroul la care lucrez pastreaza doar masa din imaginea mea cu privire la biroul ideal. O masa sobra, clasica, cu mult stil si din lemn masiv, dar totodata confortabila, bine gandita, cu sertare inteligent organizate. Cartile sunt inlocuite cu bibliorafturi, dosare, cutii pline de facturi, contracte, corespondente. Atmosfera e destul de precipitata, multa agitatie si galagie. Imi impart biroul cu inca trei persoane, iar de cele mai multe ori, dezordinea face parte din decor. Se intampla sa se fumeze in acest spatiu, iar cestile murdare de cafea sa ramana imprastiate pe masa.  In aceste conditii, astept sa ma fac mare si sa am parte de acel biroul ideal de care vorbeam mai sus si la care visez de ceva vreme buna. (Serghei Myerlich)





Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy