Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hansen Colectia Conflux LED Lighting de la Teknion a obtinut Green Good Design Award

Colectia Conflux LED Lighting de la Teknion a obtinut Green Good Design Award

Email Imprimare

De curand, Colectia Conflux LED Lighting de la Teknion a fost recompensata cu un prestigios premiu de design international: Green Good Design Award. Premiul ii onoreaza pe cei mai respectati arhitecti, designeri, lideri de opinie din lume, dar si firme producatoare si distribuitoare.
Peste 120 de proiecte de design (de la cladiri la produse) din 27 de tari au obtinut acest premiu. Juriul ia in considerare caracteristicile "verzi" ale materialelor sau produselor: diminuarea deseurilor, economia de energie, durata de viata mai mare, includerea unor componente mai putin toxice si biodegradabile, posibilitatea reciclarii. (Detalii puteti gasi pe site-ul www.europeanarch.eu)

Acordat de catre Centrul European de Design pentru Arhitectura si Arta si Studii Urbane si de Ateneum-ul din Chicago: Muzeul de Arhitectura si Design, acesta reprezinta al saselea premiu important pe care noua colectie Teknion l-a obtinut intr-un an: un premiu iF 2011, un premiu Gold Best of NeoCon (2010), premiile Best of Show si Gold la salonul IIDEX/NeoCon (Canada, 2010), precum si Marele Premiu la gala Product Innovations 2010, sponsorizata de revista Buildings.
Dupa cum declara si David Feldberg, presedinte si CEO Teknion, colectia Conflux reprezinta o linie completa de produse cu un design inovator care tine pasul cu evolutia tehnologiei de tip LED si cu tehnologia in general, integrand-o. Seria de corpuri de iluminat este prima de tip LED care include un senzor PIR (Passive InfraRed), cu raze infrarosii, care functioneaza pe baza caldurii emise de corpul celui care ocupa scaunul din fata computerului.
Structura corpurilor este plata, minimalista, iar lumina poate fi reglata foarte fin, in functie de necesitati. Mai mult, produsele Conflux pot servi ca sursa de curent pentru unele unitati electronice, prin intermediul tehnologiei wireless Powermat, fiind primele din industrie echipate cu un incarcator USB de 5 V si 500 mA.
O alta inovatie: lumina trece printr-o prisma optica, atenuandu-se astfel stralucirea orbitoare a becurilor LED sferice.
Colectia Conflux tine cont si de mediul inconjurator, materialele folosite necontinand plumb si PVC.
Vorbind despre noua colectie, Carl Gustav Magnusson, designer industrial la CGM Design, care a lucrat impreuna cu echipa Teknion, a spus ca designul din domeniul corpurilor de iluminat are, astazi, oportunitati extraordinare, multumita inovatiilor din domeniul iluminarii de tip LED si al tehnologiilor conexe. Tehnologia este ceva foarte complex, mai spune el, iar designerii din aceasta zona trebuie sa aiba o inalta specializare pentru a-si atinge scopurile functionale si estetice. In cazul noii colectii, expertiza oferita de echipa Teknion a fost decisiva.
Designerul Carl Gustav Magnusson a mai realizat proiecte castigatoare pentru Teknion, ca masa de lucru Marketplace, scaunul Synapse (pentru sali de asteptare), colectia Workplace Accessories si, mai recent, seria MAST (brate de sprijin si accesorii pentru monitoare de computer).
Compania Hansen este reprezentantul in Romania al brandului Teknion.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy