Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hansen Noua colectie de mobilier executive Dossier de la Teknion

Noua colectie de mobilier executive Dossier de la Teknion

Email Imprimare

Teknion si-a prezentat, de curand, cu ocazia evenimentului NeoCon (13 -15 iunie, The Merchandise Mart, Chicago), noua sa colectie de mobilier de birou destinat executivilor, numita Dossier. Aceasta reinterpreteaza necesitatile unui birou personal traditional, adaptandu-le nevoilor de astazi, cand spatiile de lucru sunt mai reduse, dar indeplinesc mai multe functii. Seria Dossier se caracterizeaza printr-un design modern, simplu si prin materiale de inalta calitate. John Hellwig, designerul noii linii si vice-presedinte al organizatiei Design Strategy and Research, spune ca Dossier a fost conceputa special pentru a exprima functionalitatile si preferintele, mereu in schimbare, ale unui birou al zilelor noastre, dar in acelasi timp pentru a pastra, in subsidiar, esenta normelor traditionale ale amenajarilor de tip office. Chiar daca mobilierul Dossier este pentru unul dintre cele mai conservatoare spatii din zona de lucru, el reprezinta o noua abordare si o noua imagine pentru birouri.

Linia este disponibila intr-o gama larga de optiuni functionale si estetice. Spatiile de depozitare pot fi mai adanci (cu toate acestea, usor de accesat) sau mai putin adanci, cu usi glisante, pentru birourile mai mici (ideale pentru monitoare de mari dimensiuni, extra-plate, de pilda). Gama cuprinde asa-numitele credenza configurabile, sticla speciala magnetica pentru scris, birouri tip open-desk sau traditionale, precum si management al cablurilor electrice, incastrat, ascuns, dar cu acces facil. Materialele folosite sunt numeroase si inovatoare, de la furniruri naturale si reconstituite pana la vopsea si sticla. Toate respecta normele CARB (California Air Resources Board). Exista optiunea cu zero rasinni ureo-formaldehidice, iar partile din metal utilizeaza satin nichel, mai putin toxic si mai durabil decat cromul.
Mobilierul Dossier poate fi utilizat si intr-o maniera traditionala, putand fi configurat in elemente standard. Inovatia principala este aceea ca, prin manipularea catorva componente, configuratia poate fi schimbata foarte rapid si usor, dupa dorinta.
Din cauza cresterii costurilor chiriilor si a nevoii tot mai mari de eficienta, birourile au devenit mai mici, uneori chiar inguste. Schimbarea proportiilor cere noi abordari ale planificarii spatiului, chiar daca aranjamentele de mobilier in forma de L si de U sunt inca majoritare. Seria Dossier e gandita sa se adapteze noului context – o interpretare adusa la zi, moderna a cerintelor traditionale si a nevoilor nou aparute in domeniul spatiilor de lucru. In Romania, brandul Teknion este reprezentat de compania Hansen.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy