Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hansen Ai un scaun confortabil?

Ai un scaun confortabil?

Email Imprimare

Va prezentam testul fulger propus de Dauphin pentru autoeducarea utilizatorilor de scaune de birou ergonomice. In functie de scorul obtinut, pe o scara de la 1 la 5, ne putem da seama cat de aproape sau de departe ne situam in raport cu o pozitie corecta pe scaunul de birou. Este cea mai simpla metoda de a ne completa cunostintele de ergonomie si de a ne autocorecta, cu doar cateva click-uri, pentru a ne bucura pe deplin de toate avantajele unui scaun ergonomic. Iata, concret, in ce consta testul Dauphin.

Testul se concentreaza pe cinci dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand lucram la birou: modul de reglare a scaunului, pozitia corpului, pozitia bratelor, inaltimea sezutului si modul de ajustare a contrapresiunii.
1. Cum va reglati scaunul? Aceasta este intrebarea-cheie de la care porneste testul. Dauphin ne propune doua alternative: conform instructiunilor de utilizare sau intuitiv. Din pacate, cand vine vorba de reglarea scaunului de birou, intuitia (nici macar cea feminina!) nu este cea mai buna alegere, asa cum indica si raspunsurile corecte oferite de Dauphin la final. A consulta instructiunile de utilizare ar fi o idee mai buna, pentru ca acestea contin informatii detaliate privind toate posibilitatile de reglare a scaunului pe care stam. Vom evita astfel sa facem reglaje incorecte care ne-ar putea afecta confortul si, pe termen lung, starea de sanatate.


2. A doua etapa a testului Dauphin se concentreaza asupra unui aspect problematic, pozitia corpului in timpul lucrului la birou. Fiecare dintre noi ne putem recunoaste in variantele de raspuns corespunzatoare. Unii dintre noi stam cu spatele drept, sprijiniti de un spatar rigid, sau aplecati inainte, pe marginea din fata a scaunului, fara nici un sprijin pentru maini. Altii ne lasam, relaxat, pe spate. Cei mai inspirati sunt insa cei care isi schimba pozitia pe scaun frecvent, ajutati si de posibilitatile de reglare a spatarului, care permit acest lucru.

3. Oricat ar parea de banala, pozitia bratelor joaca si ea un rol important pentru confortul la birou. Bratele lasate libere, in unghi de 90 grade, fara contact cu bratele scaunului, nu reprezinta cea mai indicata alegere. Nici o pozitie cu umerii cocosati, pentru a putea lucra confortabil la nivelul mesei, si nici macar o pozitie cu spatele drept si cu bratele lasate libere atunci cand lucram cu tastatura sau mouse-ul nu sunt recomandate. Cel mai bine este sa ne sprijinim coatele de bratele scaunului sau pe suprafata de lucru. Riscul de tensionare a muschilor gatului va fi astfel diminuat semnificativ.

4. Posibilitatile de reglare a sezutului sunt definitorii pentru orice scaun ergonomic. De multe ori, cea care pune probleme este inaltimea sezutului. Recomandarea Dauphin este sa reglam sezutul astfel incat unghiul format de picioare si de partea superioara a corpului sa fie mai mare de 95 grade. De mare ajutor este si o usoara inclinare inainte a spatarului, pentru a elimina orice puncte de presiune. Un unghi mare asigura o circulatie mai buna a sangelui, eliberand organele interne de presiune si favorizand metabolismul. Este de evitat reglarea prea inalta (picioarele nu mai au contact cu solul) sau prea joasa (bazinul mai jos decat genunchii) a sezutului.

5. Ultimul aspect adus in prim-plan de testul Dauphin este modul de ajustare a contrapresiunii pentru spatarul scaunului. Ideal ar fi ca spatarul sa fie reglat astfel incat sa ne permita sa stam cu spatele drept, iar presiunea asupra muschilor sa fie echilibrata. In acest caz, sunt de evitat extremele: nici un spatar fix, rigid in permanenta, dar nici un spatar care se lasa prea mult pe spate sau care ne impinge prea mult spre fata.

Brandul german Dauphin, prezent in Romania prin intermediul companiei noastre, Hansen, ofera o gama variata de scaune, mereu mai performante, de la scaunele fixe sau cu balans, care prin forma spatarului si a sezutului asigura o pozitie corecta, pana la scaunele manageriale lucrate dintr-o piele de cea mai buna calitate si prevazute cu toate reglajele necesare. Numitorul comun in cazul tuturor scaunelor Dauphin este designul modern si elegant, dublat de finisajele excelente si de cea mai noua tehnologie in domeniu, care permite o gama intreaga de reglaje, pentru confortul fiecarui utilizator in parte.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy