Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hansen Ergolab, o tehnologie pentru sanatatea si confortul angajatilor

Ergolab, o tehnologie pentru sanatatea si confortul angajatilor

Email Imprimare

Statisticile intocmite recent arata ca, pana la momentul pensionarii, ne vom fi petrecut aproximativ 80.000 de ore stand pe scaun, la locul de munca. La acest impresionant volum de ore se adauga, de mult prea multe ori, pozitiile incorecte in care stam pe scaun. Brandul Dauphin, importat in Romania de compania noastra, Hansen, este constient ca este mai bine sa previi decat sa tratezi, asa ca, prin toate piesele de mobilier de birou ergonomic pe care le creeaza, se straduieste sa reduca impactul pe care timpul indelungat petrecut pe scaunul de birou il are asupra sanatatii angajatilor.

Dauphin continua sa dezvolte tehnologii de ultima ora si sa ofere clientilor sai produse sofisticate, gandite pentru a proteja muschii, ligamentele, oasele si incheieturile de efectele nedorite ale sedentarismului implicat de munca la birou.
Una dintre aceste tehnologii este si Ergolab, rod al cercetarilor intreprinse de zeci de ani de Grupul Dauphin HumanDesign®, care si-a propus sa analizeze legatura intre pozitiile de stat pe scaun si mecanismele ergonomice de inalta calitate aplicate in cazul diverselor tipuri de scaune de birou. Concluzia la care a ajuns echipa de cercetatori din cadrul Dauphin este ca ergonomia ne poate ajuta sa avem o pozitie corecta atunci cand stam pe scaun.
Tehnologia Ergolab, destinata angajatilor din companii si nu numai, inglobeaza trei dispozitive de ultima generatie, reunite sub denumirea generica ErgoTools, capabile sa evidentieze modul cu totul personal in care fiecare dintre noi stam pe scaun: ErgoMouse, minidispozitivul de masurare electromiografica (EMD) si sistemul inteligent de analiza a pozitiei pe scaun.
1. ErgoMouse-ul este instrumentul care inregistreaza conturul spatelui, afisand profilul persoanei pe monitorul unui calculator. Apoi, datele sunt transpuse sub forma unui grafic, pe baza caruia specialistul Dauphin poate face recomandari persoanei testate.
2. Minidispozitivul de masurare electromiografica utilizeaza electromiografia, o tehnica medicala si stiintifica al carei scop este analiza muschilor de la nivelul gatului, al umerilor si al cefei, cu evidentierea riscurilor si a complicatiilor la care este expusa persoana respectiva. Dupa ce dispozitivul a fost pozitionat in zona cefei, pe ecranul sau incep sa apara punctele in care muschii sunt tensionati, in functie de natura si de intensitatea impulsurilor electrice inregistrate.
3. Sistemul inteligent de analiza a pozitiei pe scaun consta intr-un scaun dotat cu senzori de presiune, care arata cum sta o persoana pe scaun si pozitiile in care sta. Conectat la calculator, scaunul trimite utilizatorului sau mesaje prin care il atentioneaza cu privire la pozitia pe scaun (de exemplu, daca persoana sta prea mult timp pe marginea din fata a scaunului, fara contact cu spatarul). Scopul acestui sistem este de a-l ajuta pe utilizator sa se autocorecteze si sa se bucure, in acelasi timp, de toate posibilitatile de reglare de care dispune scaunul pe care sta.
Autoeducarea este cuvantul cheie care defineste tehnologia Ergolab. Sub indrumarea specialistului in ergonomie, pacientul este incurajat sa exerseze si sa invete cum se poate feri, la locul de munca, de problemele cauzate de o pozitie deficitara pe scaun. In plus, orice persoana care testeaza dispozitivele Ergolab are la dispozitie si asa-numitul Ergoreport, cu rezultatele testului si recomandari pe viitor. De-a lungul timpului, tehnologia Ergolab a demonstrat ca oamenii se simt intr-adevar incurajati sa-si schimbe obiceiurile de stat pe scaun daca vad cu ochii lor si daca li se explica, pas cu pas, unde gresesc.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy