Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hansen Al cincilea an INSPIRED

Al cincilea an INSPIRED

Email Imprimare

Suntem incantati sa anuntam ca, incepand din acest an, compania Hansen este si sponsor al concursului de creativitate INSPIRED, ajuns la cea de-a cincea editie. Ne propunem sa sustinem astfel comunitatea de designeri din Romania si sa fim alaturi de tinerii cu potential inca de la inceputul carierei.

Organizata de Asociatia INSPIRED, competitia se adreseaza tinerilor intre 18 si 35 de ani care doresc sa inceapa o cariera intr-unul dintre domeniile vizate de INSPIRED, dar si celor care sunt deja activi in profesiile respective. La editiile anterioare au participat peste 700 de tineri aspiranti, iar pentru castigatorii fiecarei sectiuni competitia a fost o rampa de lansare profesionala.
Evenimentul de lansare a celei de-a cincea editii INSPIRED a avut loc miercuri, 5 octombrie, la Café Van Gogh din Bucuresti. In cadrul conferintei de presa, invitatii au putut afla regulamentul, temele de concurs, membrii echipelor de juriu si calendarul competitiei. In buna traditie a concursului, evenimentul de lansare a marcat totodata anuntarea noii identitati vizuale, creata in acest an de artistul Ghica Popa si deschiderea inscrierilor pe noua platforma online.
Tinerii interesati de competitie se pot inscrie, in perioada 5 octombrie - 7 noiembrie 2011, la una sau mai multe dintre cele 9 sectiuni INSPIRED (Arhitectura, Design vestimentar, Fotografie, Dramaturgie, Ilustratie, Design grafic, Design de interior, Design de produs, Accesorii). Pentru inscriere, doritorii trebuie sa-si deschida un cont pe pagina web oficiala. Acolo isi vor putea incarca mapele, in intervalul 5 octombrie – 23 noiembrie 2011. Cele 9 teme de concurs sunt disponibile pe site-ul oficial al competitiei.
Noua platforma online a concursului INSPIRED este rezultatul unei schimbari complete a design-ului, cu un look indraznet si jucaus ce are la baza identitatea vizuala creata pro bono de artistul Ghica Popa, presedinte de juriu INSPIRED-sectiunea Ilustratie 2011. Identitatea a fost declinata de Stefan Ferencz, finalist INSPIRED-sectiunea Design grafic 2010 si cooptat in echipa INSPIRED ca Art Director al proiectului.
Paralel cu desfasurarea inscrierilor, in luna octombrie va avea loc Caravana INSPIRED 2011, ce va cuprinde 7 orase (Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Arad, Sibiu, Oradea) si 23 de facultati din tara. Studentii vor avea astfel ocazia sa afle raspunsuri la intrebari legate de concurs direct de la organizatori. Pentru o calatorie in lumea artistilor si o competitie a inteligentelor, INSPIRED a ales si in acest an Smart ca masina oficiala a concursului. Masinile oficiale INSPIRED sunt personalizate gratie unor artisti de valoare, precum Ghica Popa, Stefan Ferencz, Dan Miron si Matei Branea.
Dupa incheierea inscrierilor, in perioada 25 noiembrie - 2 decembrie, lucrarile vor fi vizualizate si notate de membrii juriului, o echipa formata din oameni care traseaza repere culturale si profesionale noii generatii: reprezentanti ai mediului academic din Romania, profesionisti consacrati ai domeniilor INSPIRED, membri ai presei de specialitate si castigatori ai editiei anterioare.
Castigatorii si finalistii vor fi anuntati in decembrie, la Gala INSPIRED 2011, urmand ca lucrarile participante si clasamentul sa fie publicate pe site-ul oficial in ziua urmatoare galei. In cadrul evenimentului, vor fi vernisate primele 10 lucrari de la fiecare sectiune de concurs si vor fi inmanate castigatorilor voucherele cu premii.
Premiile INSPIRED 2011 constau in instrumente care sa-i ajute pe castigatori in cariera pe care doresc sa o urmeze: expozitii de fotografie si ilustratie, vizite la companii si targuri de design din strainatate, punerea in scena a piesei de teatru castigatoare, workshop-uri, internship-uri la firme care activeaza in domeniile INSPIRED, soft-uri si echipamente de specialitate. Lista completa a premiilor este disponibila pe pagina web oficiala. In perioada ianuarie-septembrie 2012 vor avea loc evenimentele generate de INSPIRED 2011 - evenimente de intrare in posesia premiilor, in cadrul carora castigatorii vor colabora cu partenerii concursului si vor fi promovati prin intermediul platformelor de comunicare INSPIRED.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy