Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hansen InTouch, de la Dauphin, design si ergonomie la superlativ

InTouch, de la Dauphin, design si ergonomie la superlativ

Email Imprimare

Exponent al conceptului Human Design, definitoriu pentru Dauphin, unul dintre cei mai remarcabili producatori europeni de scaune de birou, scaunul ergonomic InTouch este creat pentru a se adapta perfect profilului fizic al utilizatorului. Dupa cum sugereaza si numele, modelul InTouch urmeaza toate miscarile utilizatorului, ajutandu-l, astfel, sa se afle permanent in contact cu sezutul si spatarul, pentru maximum de confort si pentru prevenirea defectelor posturale. Aceste motive i-au determinat pe expertii in design si ergonomie din juriul prestigioaselor premii Red Dot sa acorde modelului InTouch de la Dauphin sigiliul de calitate Red Dot la categoria design de produs pe anul 2011.

Rod al imaginatiei si talentului designer-ului Martin Ballendat, InTouch combina ergonomia cu realizarile de ultima ora din biomecanica. Mecanismul sincron brevetat controleaza sezutul flexibil si spatarul astfel incat acestea raman permanent in contact cu utilizatorul, indiferent de pozitia sa. Ergonomia de inalta clasa de care dispune scaunul InTouch are la baza un sistem special, care asigura o tensiune constanta a spatarului. Acesta se pliaza pe spatele utilizatorului, asigurand pozitia optima si prevenind durerile ce apar atat de frecvent in zona lombara in cazul scaunelor obisnuite.
Adaptandu-se perfect conformatiei corporale a oricarui utilizator, scaunul InTouch protejeaza si sustine sistemul musculoscheletic. InTouch coordoneaza automat pozitia capului, a gatului, a bustului, a bratelor si a picioarelor, eliberand incheieturile corpului de orice presiune.
Incepand din 1955, premiile Red Dot pentru design sunt acordate anual de Design Zentrum Nordrhein Westfalen, din Essen (Germania), pentru trei categorii: concept de design, design de produs si agentii de design. Competitia pentru premiul Red Dot - design de produs este deschisa unei game largi de produse, ce include, printre altele, piese de mobilier, aparatura electrocasnica si automobile.
Scaunele ergonomice ale brandului german Dauphin sunt importate in Romania de compania noastra, Hansen.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy