Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hansen Parcul tehnologic Actiu, distins cu Premiul Green Good Design

Parcul tehnologic Actiu, distins cu Premiul Green Good Design

Email Imprimare

Producatorul spaniol de mobilier de birou Actiu este un exemplu elocvent de companie pentru care angajamentul social, respectul fata de mediu, cultura organizationala puternica si dezvoltarea durabila nu sunt notiuni ce raman la stadiul de deziderat. Dovada concreta este chiar spatiul in care colectivul Actiu isi desfasoara activitatea si din care pleaca, in toate colturile lumii, piesele de mobilier ale producatorului din Castalla: parcul industrial inaugurat in 2008, un spatiu de munca si de relaxare, gandit sa aduca oamenii mai aproape unii de altii, de pasiunea si de munca lor. De la momentul inaugurarii si pana astazi, parcul tehnologic Actiu nu a incetat sa uimeasca si sa se bucure de nenumarate aprecieri, distinctii si premii. In aceasta toamna, palmaresul parcului industrial Actiu s-a imbogatit cu prestigiosul Premiu Green Good Design la categoria proiectare durabila si managementul teritoriului, ca o recunoastere a angajamentului ferm al producatorului spaniol pe calea dezvoltarii durabile.

Parcul tehnologic Actiu este rodul viziunii originale a arhitectului Jose Maria Tomas Llavador. Un proiect revolutionar, integrat insa perfect in peisajul si traditia locale, corespunzand stilului si design-ului companiei. Parcul industrial este exact ceea ce sugereaza numele: o imensa gradina, cu 2.500 de copaci (selectati astfel incat sa necesite minimum de apa) si spatii verzi generoase, care creeaza o ambianta placuta, atat pentru angajati, cat si pentru vizitatori. Acoperisurile cladirilor si aleile parcului sunt prevazute cu ingenioase sisteme de colectare a apei de ploaie in imense rezervoare subterane, cu o capacitate de 12.000 de metri cubi (echivalentul a trei bazine olimpice). Nu lipseste nici uzina de reciclare a apei. Parcul industrial a fost conceput ca o adevarata uzina electrica, datorita panourilor solare perfect integrate arhitectural. In toate corpurile de cladiri, lumina naturala este valorificata la maximum, schimbarile naturale ce survin de la o ora la alta fiind utilizate cu o nebanuita pricepere, conferind intregii structuri o dinamica incredibila si anuland orice urma de monotonie.
Procesele de productie se desfasoara in trei cladiri a cate 12.800 de metri patrati fiecare, iar logisticii ii revine o cladire cu o suprafata de 18.000 de metri patrati. Cladirea corporate dispune si ea de 6.000 de metri patrati, distribuiti pe trei nivele. Intre logistica si cladirea corporate este plasat centrul de conferinte, inconjurat de gradini interioare dispuse pe o suprafata de 2.000 de metri patrati. Din parcul industrial Actiu nu lipsesc nici centrul sportiv destinat angajatilor si nici facilitatile educationale puse la dispozitia copiilor acestora.
Premiile Good Design sunt cele mai prestigioase distinctii la nivel mondial pentru arhitectura si design de produs. Au fost initiate in anul 1950, la Chicago, de catre Eero Saarinen, Charles si Ray Eames si Edgar Kaufmann, iar astazi sunt organizate de Muzeul de Arhitectura si Design din Chicago si de Centrul European pentru Arhitectura, Arta, Design si Studii Urbanistice. Decernate anual, Premiile Green Good Design sunt o recunoastere a celor mai ecologice si mai sustenabile proiecte de arhitectura si design, in termeni de protejarea mediului, reciclare, folosirea materialelor putin poluante si conservarea resurselor. Un criteriu crucial pe care trebuie sa-l indeplineasca orice cladire sau obiect ce aspira la Premiul Green Good Design este dimensiunea sociala, cu alte cuvinte masura in care se integreaza in viata de zi cu zi sau in  mediul de lucru.
De excelenta design-ului si a ergonomiei mobilierului Actiu va puteti convinge chiar dumneavoastra, pentru ca piesele renumitului brand spaniol sunt importate in Romania de compania noastra, Hansen.



Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy