Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hansen O noua distinctie pentru parcul tehnologic Actiu

O noua distinctie pentru parcul tehnologic Actiu

Email Imprimare

Din aceasta luna, parcul tehnologic Actiu se inscrie pe lista selecta a constructiilor certificate LEED (Leadership in Energy and Environmental Design - Leadership energetic si arhitectura bioclimatica). Este o noua recunoastere si apreciere a eforturilor echipei Actiu de a crea un parc industrial in armonie cu mediul inconjurator si de a utiliza eficient resursele naturale.
Ceremonia de inmanare a distinctiei a avut loc in seara zilei de 24 octombrie, in Showroom-ul Actiu de la Madrid, unde Consiliul spaniol pentru Constructii ecologice a inmanat reprezentantilor Actiu Certificatul LEED Gold.

Vicente Berbegal, Presedintele si fondatorul Grupului Actiu, si José María Tomás Llavador, arhitectul parcului tehnologic Actiu, le-au expus participantilor la eveniment viziunea Actiu si au explicat procesul de constructie a parcului industrial. Inca o data, Actiu si-a reafirmat angajamentul pentru protejarea mediului si dezvoltarea durabila in ceea ce priveste managementul constructiilor si procesele de productie. Potrivit lui Vicente Berbegal, leadership-ul energetic si arhitectura bioclimatica sunt un nou mod de a intelege viata si munca. In viziunea Presedintelui Actiu, reducerea emisiilor de dioxid de carbon, reciclarea apei sau diminuarea cantitatii de reziduuri rezultate in urma proceselor de productie ar trebui sa fie definitorii pentru orice companie care isi doreste sa le ofere angajatilor un mediu de lucru sanatos si prietenos, in acelasi timp. Certificatul LEED Gold a fost inmanat reprezentantilor Actiu de catre Luís Álvarez-Ude, Directorul General al Consiliului spaniol pentru Constructii ecologice.
LEED este un sistem nord-american de standardizare a constructiilor din punctul de vedere al eficientei energetice si al impactului asupra mediului, creat in 1998, de US Green Building Council (Consiliul american pentru constructii ecologice). Constructiile sunt evaluate in functie de mai multe criterii, printre care eficienta energetica si a consumului de apa, eficienta sistemului de incalzire sau gradul de utilizare a materialelor de provenienta locala. Astazi, LEED este cel mai utilizat sistem de evaluare a impactului constructiilor asupra mediului, la nivel mondial. Pe langa reducerea cantitatii de resurse utilizate in sectorul constructiilor, sistemul isi propune si o sensibilizare a comunitatii internationale la problemele de mediu. Conform standardelor LEED, o cladire poate atinge unul dintre nivelurile: mentiune, argint, aur sau platina. In ceea ce priveste parcul tehnologic Actiu, acesta a fost distins cu certificatul Gold (aur), reputata companie iberica fiind prima companie la nivel european, din sectorul industriei de mobilier, careia i-a fost acordata prestigioasa distinctie.
Piesele de mobilier Actiu, importate in Romania de compania noastra, Hansen, nu sunt doar produse de cea mai buna calitate. Ele reflecta reponsabilitatea sociala pe care producatorul spaniol intelege pe deplin sa si-o asume, dar si un nou mod de a concepe business-ul. Doua valori care se asociaza perfect identitatii brandului Actiu.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy