Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hansen HAG, din pasiune pentru miscare

HAG, din pasiune pentru miscare

Email Imprimare

HAG este astazi unul dintre brandurile cele mai importante pe plan european in materie de scaune ergonomice. Caracterizate de un design impecabil si prevazute cu reglaje adaptate perfect conformatiei corpului, scaunele HAG se bucura de succes in toate colturile lumii. Parcursul HAG a inceput in urma cu 68 de ani, in 1943. De atunci si pana in zilele noastre, brandul s-a impus ca un producator de top de scaune ergonomice. Astazi, HAG face parte din grupul Scandinavian Business Seating si impartaseste viziunea acestuia: Make the world a better place to sit.

In general, in societatea contemporana, imaginea scaunului de birou este asociata sedentarismului. Cu toate acestea, scaunele HAG se nasc din pasiunea pentru miscare, unul dintre conceptele cheie ce stau la baza filosofiei brandului danez. Miscarea este viata, este semnul distinctiv al tuturor fiintelor vii. A trai inseamna a fi in miscare, iar HAG este un producator neintrecut cand vine vorba de a crea miscare acolo unde ne-am astepta mai putin, adica in cazul scaunului de birou. Cu atat mai mult cu cat corpul nostru nu este facut sa stea asezat, ci sa fie mereu in miscare. Stilul nostru de viata a cunoscut schimbari atat de profunde, incat, pentru a fi sanatosi si a lucra eficient, este esential sa ne putem misca in voie atunci cand stam pe scaun.
In cele peste sase decenii de activitate, HAG a reusit sa dea viata unui concept cu adevarat revolutionar, ergonomia dinamica. Scaunele HAG echilibreaza aproape intuitiv corpul utilizatorului, pentru ca acesta sa aiba in permanenta o pozitie corecta. Ergonomia dinamica are la baza asa-numitul Balanced Movement Mechanism, care permite obtinerea unui echilibru perfect in orice moment. Astfel, corpul este cel care controleaza scaunul. La orice scaun HAG, sezutul se inalta atunci cand utilizatorul se lasa pe spate si coboara atunci cand utilizatorul se apleaca inainte. Mecanismul stimuleaza miscarea gleznelor si are ca efect activarea circulatiei periferice.
Sursele de inspiratie pentru specialistii de la HAG sunt elementele aparent simple din viata de zi cu zi. Un exemplu ar fi copiii, a caror zi de lucru este extrem de variata - sunt in continua miscare si isi schimba foarte des pozitia corpului. A le cere sa stea locului, asa cum auzim adesea, este in contradictie cu insasi natura umana, facuta sa duca o viata activa, dinamica.
Insa la HAG, ergonomia inseamna mai mult decat functionalitate. Ea reprezinta inteligenta si inovatia imbracate intr-un design exceptional, distins cu nenumarate premii. Printre cele mai recente se numara trofeul de aur NeoCon (modelul Sideways), premiul pentru excelenta design-ului (modelul Conventio Wing) sau sigiliul de calitate Red Dot (modelul Futu).
In Romania, scaunele ergonomice ale brandului HAG sunt importate de compania noastra, Hansen.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy