Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hansen Karim Rashid, talentul care nu cunoaste limite

Karim Rashid, talentul care nu cunoaste limite

Email Imprimare

Peste 3.000 de creatii in portofoliu, un palmares de invidiat ce numara mai bine de 300 de premii si o activitate in nu mai putin de 35 de tari. La 51 de ani, Karim Rashid este unul dintre cei mai prolifici designeri din generatia sa. In universul designului, se vorbeste despre el ca despre regele necontestat al culorii. Artist complex si complet, Karim Rashid cocheteaza, in timpul liber, cu arta, moda si DJ-ing-ul, dorind sa-si puna amprenta creativa asupra fiecarui aspect al peisajului fizic ce ne inconjoara.

Pentru talentul si imaginatia lui Karim Rashid, lumea nu are granite. Nascut in 1960, la Cairo, fiind jumatate egiptean, jumatate englez, reputatul designer a crescut in Canada, unde a si obtinut, in 1982, licenta in Design industrial la Universitatea din Ottawa. Asemenea artistilor renascentisti din toate colturile Europei, care isi desavarseau pregatirea in Italia, Karim Rashid si-a continuat studiile de design la Napoli, pentru ca apoi sa lucreze, timp de un an, in studioul lui Rodolfo Bonetto, de la Milano. Reintors in Canada, Karim Rashid a semnat, pentru sapte ani, colectiile KAN Industrial Designers si a pus bazele propriului brand, Babel Fashion.
De doua decenii incoace, numele lui Karim Rashid este o garantie a originalitatii in universul designului industrial si de produs. Portofoliul sau numara creatii dintre cele mai diverse, de la piese de mobilier pentru branduri celebre, precum Della Rovere sau Vondom, la jucarii pentru copii, sticle de parfum, genti de voiaj, aparatura electronica si electrocasnica sau instalatii de iluminat. Cel mai recent exemplu este netbook-ul ASUS 1008P, imbinare magistrala a artei vizuale cu tehnologia de varf. De-a lungul anilor, companii si branduri de prestigiu, precum Citibank, Fasem, Idée, Issey Miyake, Guzzini, Magis, Nambé, Leonardo, Tommy Hilfiger, Totem, Prada, Pure Design, Sony, Umbra, Zanotta, Zeritalia si multe altele, au apelat la Karim Rashid pentru amenajarea sediilor lor. Anul acesta, Karim Rashid a semnat cea mai noua colectie a cunoscutului brand Gorenje, care, in ultimii ani, s-a aratat interesat de designul contemporan. Aceasta colaborare i-a oferit lui Karim Rashid oportunitatea de a-si indeplini un vis: acela de a insufla viata, prin design, obiectelor simple, care ne inconjoara zi de zi, si de crea o colectie de aparate electrocasnice de top, capabile sa ofere o experienta unica pentru toate simturile.
Prin creatiile sale, Karim Rashid isi propune sa transforme modul de concepere a produselor si, implicit, perspectiva asupra culturii de consum. Schitele pe care le-a realizat pentru restaurantul Morimoto din Philadelphia si pentru Hotelul Semiramis din Atena l-au propulsat pe Karim Rashid printre cei mai ingeniosi arhitecti si designeri de interior ai zilelor noastre. In luna aprilie a acestui an, Karim Rashid a renovat statia de metrou de la Universitatea din Napoli, transformand-o intr-un spatiu cu adevarat modern, in culori vii, ce vorbeste despre cunoastere in era digitala, despre inovatie si mobilitate in epoca revolutiei tehnologice.
Creativitatea si talentul lui Karim Rashid au fost si continua sa fie recompensate in lumea intreaga. Celebrul designer si-a inscris in palmares distinctii dintre cele mai prestigioase, precum Daimler Chrysler Award, Red Dot Award, Silver IDEA Award, Chicago Athenaeum Good Design Award, IDSA Industrial Design Excellence Award. Creatiile sale sunt expuse in 20 de colectii permanente din muzee si galerii de arta celebre, precum Muzeele de Arta Moderna din New York si San Francisco. Karim Rashid are si o bogata activitate didactica in design industrial, fiind adesea invitat sa sustina conferinte la mari universitati din toate colturile lumii.
In viziunea lui Karim Rashid, designul este factorul modelator primordial al lumii in care traim. Potrivit lui Karim Rashid, daca am acorda designului atentia cuvenita, am putea trai intr-o lume complet diferita, imbogatita de obiecte, spatii si experiente inspiratoare. Prin arta sa, Karim Rashid isi doreste sa contribuie la infrumusetarea vietii de zi cu zi, prin adaugarea acelui strop de poezie si emotie care ne ajuta sa mergem mai departe. Pentru toti cei care viseaza la o casa plina de culoare, in care spiritul ludic sa ia locul monotoniei, piesele de mobilier in stilul minimalist senzual, propriu lui Karim Rashid, ar putea fi alegerea perfecta. Visul poate deveni realitate, pentru ca piesele de mobilier si decoratiunile interioare semnate Karim Rashid sunt aduse si in Romania de compania noastra, Hansen.



Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy