Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hansen Fa cunostinta cu scaunul tau de birou! Ergolab te ajuta!

Fa cunostinta cu scaunul tau de birou! Ergolab te ajuta!

Email Imprimare

Specialistii de la Dauphin au convingerea ca ergonomia ne poate imbunatati viata. Adevaratele scaune ergonomice te fac sa simti ca nu mai stai pur si simplu pe un scaun rigid, ci simti cum acesta se pliaza pe conformatia corpului tau. Cercetarile intreprinse de expertii de la Dauphin s-au concretizat in mai multe sisteme brevetate, printre care mecanismul Syncro-Dynamic (SD), care asigura un nivel constant de contrapresiune in spatar si compensarea automata a greutatii, si mecanismul Syncro Activ-Balance (AB), care face ca toata partea superioara a scaunului sa se incline automat spre inainte sau spre inapoi cu pana la -12 grade, daca este nevoie.

De zeci de ani, Dauphin Human Design Group produce scaune ergonomice plecand de la observatiile referitoare la obiceiurile de stat pe scaun si dezvolta asa-numitele ErgoTools, instrumente ergonomice capabile sa analizeze stilurile individuale de a sta pe scaun. Dauphin pune astfel la dispozitia clientilor sai tehnologii de ultima ora, concepute pentru a proteja muschii, ligamentele, oasele si incheieturile de efectele nedorite ale sedentarismului implicat de munca la birou.
Una dintre aceste tehnologii este si Ergolab, rod al studiilor derulate de Dauphin Human Design Group, care si-a propus sa analizeze legatura dintre pozitiile de stat pe scaun si mecanismele ergonomice de inalta calitate aplicate in cazul diverselor tipuri de scaune de birou. Tehnologia Ergolab, destinata angajatilor din companii si specialistilor in medicina preventiva, inglobeaza trei dispozitive de ultima generatie: ErgoMouse, EMD - minidispozitivul de masurare electromiografica si iSeat - sistemul inteligent de analiza a pozitiei pe scaun.
1. ErgoMouse este instrumentul cel mai mic, dar care furnizeaza cele mai rapide masuratori. Datorita design-ului sau discret, ErgoMouse este usor de folosit in orice spatiu de birou, putandu-se conecta la calculator si la imprimanta. ErgoMouse este un instrument de masura care face posibila reprezentarea vizuala a diverselor pozitii pe scaun. Intr-o prima etapa, spatele persoanei este explorat cu ErgoMouse. Dispozitivul inregistreaza conturul spatelui, afisand profilul persoanei testate pe monitorul calculatorului. Apoi, datele sunt transpuse sub forma unui grafic, pe baza caruia specialistul in ergonomie poate face recomandari privind reglajele pe care persoana supusa testului ar trebui sa le foloseasca pentru a avea o pozitie cat mai corecta pe scaun. A treia etapa consta in compararea rezultatelor inregistrate dupa ce persoana si-a insusit pozitiile corecte cu rezultatele initiale.
2. Minidispozitivul de masurare electromiografica utilizeaza electromiografia, o tehnica medicala si stiintifica al carei scop este analiza muschilor de la nivelul gatului, al umerilor si al cefei, cu evidentierea riscurilor si complicatiilor la care este expusa persoana respectiva. Dupa ce dispozitivul a fost pozitionat in zona cefei, pe ecranul sau incep sa apara punctele in care muschii sunt tensionati, in functie de natura si de intensitatea impulsurilor electrice inregistrate.
3. Sistemul inteligent de analiza a pozitiei pe scaun consta intr-un scaun sofisticat, iSeat, prevazut cu senzori de presiune, care face posibila monitorizarea pe termen lung a obiceiurilor de stat pe scaun ale unei anumite persoane. Conectat la calculator, scaunul trimite utilizatorului sau mesaje vizuale si audio prin care il atentioneaza cu privire la pozitia pe scaun (de exemplu, daca persoana sta prea mult timp pe marginea din fata a scaunului, fara contact cu spatarul). Scopul acestui sistem este de a-l ajuta pe utilizator sa se autocorecteze si sa se bucure, in acelasi timp, de toate posibilitatile de reglare de care dispune scaunul pe care sta.
Autoeducarea este cuvantul cheie care defineste tehnologia Ergolab. Sub indrumarea specialistului in ergonomie, persoana testata este incurajata sa exerseze si sa invete cum se poate feri, la locul de munca, de problemele cauzate de o pozitie deficitara pe scaun. In plus, orice persoana care testeaza dispozitivele Ergolab are la dispozitie si asa-numitul Ergoreport, cu rezultatele testului si recomandari pe viitor. De-a lungul timpului, tehnologia Ergolab a demonstrat ca oamenii se simt intr-adevar incurajati sa-si schimbe obiceiurile de stat pe scaun daca vad cu ochii lor si daca li se explica, pas cu pas, unde gresesc. Dupa cum afirma Malte Lenkeit, expert in ergonomie in echipa Dauphin Human Design Group, nu putem evita greselile decat daca le constientizam.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy