Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hansen Malte Lenkeit: ergonomia ca stil de viata

Malte Lenkeit: ergonomia ca stil de viata

Email Imprimare

Miercuri, 21 martie, incepand cu ora 16.00, Hansen Office Design va invita la un seminar interactiv sustinut de expertul in ergonomie Malte Lenkeit. Evenimentul va avea loc in incinta Showroom-ului Automobile Bavaria (Soseaua Bucuresti-Ploiesti 53A). Cu acest prilej, Malte Lenkeit va face o demonstratie de folosire a dispozitivului ErgoMouse si ne va invata cum putem verifica eficient si rapid, in doar 60 de secunde, daca scaunul pe care stam ni se potriveste cu adevarat. Seminarul va include si prezentarea scaunelor ergonomice BMW Seria 7.

In spatele succesului de care se bucura scaunele ergonomice ale brandului german Dauphin sta stransa colaborare intre echipa de design si specialistii in ergonomie. Malte Lenkeit este unul dintre expertii de top in ergonomie din Europa, in prezent consultant in ergonomie pentru Dauphin Human Design Group. Malte Lenkeit si-a adus contributia la realizarea celor mai recente studii in ergonomie pentru Dauphin, iar analizele rezultate in urma cooperarii cu alte institutii si specialisti de renume au ajutat companiile reunite sub egida Dauphin Human Design Group sa dezvolte noi piese de mobilier ergonomic, adaptate exigentelor actuale de pe piata de profil.
Pe langa expertiza sa in ergonomie, Malte Lenkeit pune in serviciul Dauphin intreaga sa experienta in domeniul vanzarilor si al marketing-ului, experienta pe care a acumulat-o, de-a lungul anilor, in companii binecunoscute pe piata de mobilier, precum Klöber si Waiko. Cu o activitate de 25 de ani in industria mobilierului, Malte Lenkeit s-a alaturat echipei Dauphin in 2004. De atunci, din cercetarile proprii si din numeroasele sale colaborari cu specialisti de top au luat nastere solutii ergonomice originale pentru toate elementele ce compun spatiul de birou.
Malte Lenkeit ofera si consiliere individuala celor care doresc sa puna in aplicare principiile ergonomiei la locul de munca. Dupa cum el insusi afirma, prin munca sa, Malte Lenkeit se adreseaza tuturor companiilor interesate sa investeasca in imbunatatirea conditiilor de lucru ale angajatilor cu ajutorul ergonomiei si al biomecanicii.
Lenkeit atrage atentia asupra faptului ca, desi orice persoana sanatoasa din punct de vedere fizic ar putea pretinde ca sta corect pe scaun, in realitate, lucrurile sunt cu mult mai complicate. De fapt, nu exista doi oameni care sa stea la fel pe acelasi scaun, tocmai de aceea scaunele ergonomice cele mai performante sunt concepute astfel incat sa raspunda nevoilor specifice ale fiecarui utilizator, pentru ca nu exista o pozitie perfecta, general valabila. Ideal ar fi sa stam cu spatele cat mai relaxat, iar coloana vertebrala sa fie dreapta sau usor curbata. Studiile privind pozitiile si obiceiurile de stat pe scaun, la birou, au aratat ca multi dintre angajati nu stau tocmai in pozitiile cele mai sanatoase. O persoana petrece pe scaun, in medie, pana la 13 ore pe zi. Malte Lenkeit avertizeaza ca oricine sta intr-o pozitie incorecta pe scaun mai mult de o ora pe zi risca sa se confrunte cu probleme de sanatate. Prin cercetarile pe care le intreprind, Lenkeit si colegii sai de la Dauphin incearca sa gaseasca solutiile potrivite pentru a-i ajuta pe oameni sa stea cat mai corect pe scaunul de birou. In acest sens, reputatul specialist in ergonomie colaboreaza nu numai cu alti experti in domeniu, ci si cu institutii stiintifice prestigioase, precum Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule (RWTH) din Aachen.
In munca sa, Malte Lenkeit se ghideaza dupa principiul lui Albert Einstein, potrivit caruia, ca sa rezolvi problemele, ai nevoie de solutii originale. Iar in cazul problemelor cauzate de statul pe scaun, in pozitii deficitare, Dauphin are solutia optima, pentru fiecare dintre noi.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy