Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hansen Stati pe scaun? Atentie cat si cum!

Stati pe scaun? Atentie cat si cum!

Email Imprimare

Ca sa ne bucuram de o stare buna de sanatate chiar si la varste inaintate, specialistii spun ca trebuie sa petrecem cat mai putin timp asezati pe scaun. Potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Sydney pe mai bine de 200.000 de persoane, publicat in revista Archives of Internal Medicine, statul pe scaun mai mult de 11 ore pe zi poate reduce semnificativ speranta de viata.
Si, totusi, ce putem face daca activitatea pe care o desfasuram este de asa natura incat ne obliga sa petrecem ore in sir pe scaunul de birou? Expertii ne recomanda ca la fiecare 20-30 de minute sa facem pauze. Mici, dar dese, pauzele in care ne ducem sa ne luam o cafea sau mergem sa-i facem o vizita colegului din biroul vecin sunt esentiale pentru sanatate. O alta solutie ar fi sa inlocuim scaunul rigid cu unul ergonomic, prevazut cu reglaje care ne protejeaza nu numai spatele, ci si gatul, bratele si genunchii. Cu ocazia seminarului interactiv organizat de compania noastra, Hansen Office Design, specialistul in ergonomie Malte Lenkeit (Dauphin Group) ne-a convins, o data in plus, ca un scaun ergonomic de cea mai buna calitate este, de fapt, o investitie in propria sanatate.
Mai multe sfaturi utile privind pozitia corecta pe scaunul de birou si importanta scaunelor ergonomice pentru sanatate aflati din rubrica Tinerete fara batranete, difuzata in emisiunea Digimatinal, de pe Digi24.

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy