Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hansen Kei, de la BULO: inapoi la simplitate

Kei, de la BULO: inapoi la simplitate

Email Imprimare

In ultimele decenii, modul in care companiile isi organizeaza si amenajeaza sediile si mediul de lucru s-a schimbat dramatic, iar acest lucru a avut si are in continuare un impact considerabil asupra felului in care trebuie gandit mobilierul de birou. In acest sens, designerii brandului belgian BULO au imaginat un concept nou de birou modular, pe care l-au denumit Kei. Sursa de inspiratie pentru avangardista linie de mobilier, distinsa deja cu Product Design Award in 2009 si laureata cu argint la competitia Designpreis Deutschland din 2010, este forma organica a unei pietricele (kei, in neerlandeza). La nivel arhitectural, structura a fost gandita pentru a evoca imaginea haotica, dar, paradoxal, armonioasa, a unei plaje acoperite cu pietricele. Rezultatul este o colectie sobra si eleganta, ce urmeaza, in acelasi timp, asa-numita tendinta playmobilisimo, ce cunoaste un imens succes in lumea internautilor.

Simple si, totodata, rafinate, prin forma lor placuta, materialele ecologice, de inalta calitate, si jocul de culori, birourile Kei sunt o expresie originala a sloganului Bulo, Love your office (Iubeste-ti biroul). Birourile Kei, cu inaltime fixa sau reglabila, adaptate dreptacilor si stangacilor deopotriva, sunt destinate utilizarii individuale, insa pot fi amplasate in asa fel incat sa formeze unitati operationale pentru doi sau mai multi colegi, prevazute cu pereti despartitori flexibili, care asigura intimitatea si linistea necesare lucrului. Un element inedit il reprezinta asa-numitul black pod (capsula neagra), pozitionat sub blatul alb. Este vorba despre un spatiu discret in care pot fi mascate cablurile diverselor dispozitive electronice. Tavita din portelan ce acopera capsula, plasata pe suprafata blatului, poate fi folosita pentru a pastra la indemana telefonul mobil, cheile sau diverse instrumente de scris. Biroul este completat de un mic compartiment de depozitare si de un dulapior pentru unitatea centrala a calculatorului.
Colectia Kei include, pe langa birouri, mese de conferinta care, datorita formei, se preteaza la configuratii multiple, potrivite pentru patru, sase sau chiar optsprezece persoane. Fiecare masa este prevazuta cu un singur picior din otel, imbracat in material textil de culoare neagra.
Compania belgiana BULO este una dintre cele mai mari firme de mobilier pentru birou orientate catre design. Din cooperarea dintre echipa proprie de designeri si designeri externi de renume iau nastere o multitudine de solutii estetice surprinzatoare, care transcend aspectul utilitar, functional si ergonomic asociat, in general, cu mobilierul de birou.
Mobilierul brandului belgian BULO este importat in Romania de compania noastra, Hansen Office Design.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy