Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hansen Eleganta premium si ergonomie de top

Eleganta premium si ergonomie de top

Email Imprimare

Cum recunoastem un scaun ergonomic bun? In general, un astfel de scaun ne ajuta in toate activitatile pe care le desfasuram de-a lungul unei zile de munca: de la lucrul la calculator si vorbitul la telefon la interactiunile cu cei din jur. Un scaun ergonomic de calitate se va adapta la orice miscare pe care o facem si ne va asigura confortul indiferent de pozitia in care stam. El este gandit pentru a ne face viata mai usoara, atat sub aspect fizic, cat si intelectual, ajutandu-ne sa ne simtim (si chiar sa fim) mai eficienti si mai productivi. Scaunele de birou Cento Miglia, concepute de echipa Dauphin in colaborare cu designerii Kerstin Hagge si Alfred Puchta, inseamna design clasic, finisari din cele mai bune materiale si caracteristici ergonomice de ultima generatie, pentru un nivel optim de confort. Printre institutiile care au ales sa-si doteze birourile si salile de conferinta cu scaune din colectia Cento Miglia se numara si Parlamentul European de la Strasbourg.

In 2007, Ipsos Public Affairs a realizat un studiu privind europenii si relatia lor cu locul de munca. Au fost analizate aspecte legate de ergonomie, confort, sanatate si succes la locul de munca. La studiu au participat peste 2.400 de persoane a caror activitate presupune munca la birou, din mai multe tari europene. In ceea ce priveste factorii de disconfort la birou, problema citata cel mai frecvent este oboseala vizuala, urmata de durerile de cap si de durerile coloanei cervicale. Cei mai multi respondenti care s-au plans de dureri de spate cel putin o data pe saptamana au fost cei din Franta (54%), Spania (54%) si Italia (51%). De altfel, in Spania, 83% dintre respondenti petrec mai mult de 6 ore pe zi in fata calculatorului. Rezultatul, deloc imbucurator, este si consecinta faptului ca multi dintre cei intervievati nu au posibilitatea sa regleze scaunul pe care il folosesc. Studiul a mai aratat ca, in general, majoritatea oamenilor nu stiu cum sa-si ajusteze scaunul pe masura inaltimii, greutatii corporale si pozitiei lor.
Pentru a preveni efectele nedorite ale sedentarismului implicat de munca la birou, specialistii din grupul Dauphin au conceput piese de mobilier si mecanisme elaborate care protejeaza muschii, ligamentele, oasele si articulatiile de consecintele negative pe care le poate avea timpul indelungat petrecut pe scaunul de birou.
Intreaga linie executive de scaune Cento Miglia este prevazuta cu spatare si brate imbracate in piele de cea mai buna calitate. Structura metalica este disponibila in varianta aluminiu sau crom. Scaunele sunt dotate cu sistemul Syncro-Dynamic, mecanismul brevetat care il ajuta pe utilizator sa stea in orice moment intr-o pozitie dinamica. Sezutul si spatarul urmeaza concomitent miscarile persoanei care sta pe scaun, utilizatorul mentinandu-si corpul intr-o pozitie sanatoasa si confortabila. Unghiul de deschidere format de spatar si sezut merge de la -10 de grade la 128 de grade. Din acest motiv, scaunele Cento Miglia sunt ideale pentru cei a caror activitate presupune perioade lungi petrecute pe scaunul de birou.
Versiunea Cento Miglia XXL se adreseaza, dupa cum sugereaza si numele, managerilor "cu greutate", atat la propriu, cat si la figurat. Extrem de rezistente datorita sistemului Syncro-Tension, scaunele Cento Miglia XXL sustin o greutate de pana la 200 de kilograme. Pot fi folosite 7 zile din 7, 24 de ore pe zi, in trei schimburi. Spatarul imbracat in piele si bratele multifunctionale garanteaza maximum de confort, ajutandu-l pe utilizator sa se relaxeze chiar si in momentele de activitate cele mai intense.
Ambele versiuni de scaune ergonomice Cento Miglia sunt prevazute cu mecanisme de reglare a inaltimii si a adancimii si dispun, optional, de suport lombar. Pentru calitatile lor incontestabile, scaunele Cento Miglia au fost distinse de publicatia AIT cu Architecture and Office Award pentru inovatie.
Piesele de mobilier ale brandului german Dauphin, lider european in productia de scaune ergonomice, sunt importate in Romania de compania noastra, Hansen Office Design.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy