Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hansen Scaune ergonomice pentru veri caniculare

Scaune ergonomice pentru veri caniculare

Email Imprimare

Se estimeaza ca o persoana care lucreaza la birou isi petrece pe scaun, in medie, 1.200 de ore pe an. Abia am trecut de jumatatea anului, asa ca mai avem pana ajungem la acest total ingrijorator, echivalentul a 50 de zile din viata noastra... Orele petrecute la birou par inca si mai lungi cand stai pe un scaun rigid si inconfortabil, mai ales pe timp de vara. Scaunele ergonomice se disting nu numai prin design si reglaje, ci si prin calitatea deosebita a materialelor din care sunt concepute, in primul rand la nivelul sezutului si al spatarului, aflate in contact permanent cu utilizatorul.

Cu o suprafata de 1,5 pana la 2 metri patrati, pielea reprezinta mai mult decat un invelis extern, fiind bariera de protectie a organismului. Compusa din 2.000 de miliarde de celule, pielea este rezistenta, insa poate deveni sensibila in caz de dezechilibru. Cand stam pe scaun, trebuie sa tinem seama de doua aspecte care influenteaza comportamentul pielii: presiunea exercitata pe suprafata de contact dintre utilizator si scaun, mai ales la nivelul oaselor bazinului, si microclimatul, adica temperatura si umiditatea care se creeaza intre piele si scaun. Statul prelungit pe un scaun cu o tapiterie prea rigida sau, dimpotriva, prea moale, incetineste circulatia sangvina, reduce aportul de oxigen in tesuturi si da senzatia de presiune si de furnicaturi. Daca sezutul si spatarul nu elimina suficient caldura si umiditatea, acestea se acumuleaza si accentueaza disconfortul.
Sezutul si spatarul celor mai multe scaune de birou ergonomice sunt imbracate in material textil. Poate ca nu sunt la fel de stilate ca cele imbracate in piele, insa avantajul lor este ca lasa pielea sa respire si regleaza umiditatea, iar acesta este un aspect deosebit de important cand mai multi angajati folosesc acelasi scaun, de exemplu daca lucreaza in ture. Scaunele cu spatar din tesatura impletita ofera cea mai buna permeabilitate a aerului, fiind ideale pentru sezonul cald si spatiile inchise.
Un scaun ergonomic care se adapteaza perfect la orice miscare a utilizatorului si pe care oricine sta corect si confortabil, indiferent de inaltime sau de greutatea corporala, este si modelul Shape mesh, al brandului german Dauphin. Asa cum sugereaza si numele pe care il poarta, Shape mesh face parte din apreciata familie a scaunelor Shape, care se numara printre cele mai de succes modele de scaune ergonomice Dauphin. Datorita spatarului din tesatura impletita, permeabila si placuta la atingere, riscul de a te ridica de la birou avand camasa umeda este redus la minimum. Shape mesh este prevazut cu mecanismul Syncro-Activ-Balance, care permite ajustarea automata a inaltimii sezutului, pentru o pozitie corecta si cel mai inalt grad de confort chiar si atunci cand stai foarte aplecat spre inainte. Va puteti convinge de calitatea remarcabila a scaunelor ergonomice Shape mesh apeland la compania noastra, Hansen Office Design, importator in Romania al mobilierului Dauphin.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy