Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hansen Intoarcerea la esenta

Intoarcerea la esenta

Email Imprimare

Brandul belgian BULO este unul dintre primii producatori europeni care au aratat ca mobilierul de birou poate fi nu numai functional, ci si placut din punct de vedere estetic. H2O se numara printre colectiile BULO care au forta necesara pentru a estompa diferentele dintre ambianta de la birou si cea de acasa. Prezentata pentru prima data la Bienala Interieur de la Courtrai, in 1994, H2O a devenit, pe parcursul acestor ani, o colectie completa de mobilier, apreciata in lumea intreaga.

H2O este creatia arhitectilor si designerilor de interior Claire Bataille si Paul Ibens, cei care au scris o pagina importanta in istoria designului si arhitecturii din Belgia. Cei doi au pornit in realizarea birourilor din colectie de la arhetipul mesei de lucru: o suprafata dreptunghiulara reglabila in inaltime, sustinuta de picioare din aluminiu. Pe langa forma originala a picioarelor, notorietatea liniei este asigurata si de numele pe care il poarta, H2O fiind expresia formelor simple, pure, la fel de esentiale precum apa. Simplitatea confera mobilierului un grad mare de versatilitate, ceea ce face ca birourile H2O sa se integreze la fel de bine atat intr-un interior clasic, cat si intr-unul modern. Birourile din colectia H2O pot fi completate cu unitati de depozitare fixe sau mobile, cu suport mobil pentru monitorul calculatorului si cu suport pentru unitatea centrala.
La zece ani de la lansarea oficiala, linia H2O a fost imbogatita cu seria H2+, care propune noi finisari si ofera posibilitati practic nelimitate in termeni de flexibilitate. Versiunea H2O HUB vine in intampinarea cererii din ce in ce mai mari de platforme de lucru din partea marilor companii. Spatiul se poate amenaja cu mai multe module dreptunghiulare sau patrate, de sine statatoare sau unite intre ele. In acest caz, picioarele din mijloc sunt inlocuite de un suport central. Spatiul de lucru poate fi personalizat cu ajutorul unui sistem eficient de mascare a cablurilor si completat cu diverse accesorii, de tipul panouri despartitoare sau etajere.
Colaborarea dintre Claire Bataille si Paul Ibens a inceput in 1968. De atunci si pana astazi, cei doi au amenajat impreuna nenumarate spatii, de la resedinte particulare la magazine, birouri si spatii publice. Designul de mobilier si de produs este a doua mare pasiune a celor doi arhitecti. Toate proiectele lui Claire Bataille si Paul Ibens se bazeaza pe numarul de aur, rezultatul fiind un limbaj minimalist al formelor.
Mobilierul BULO este importat in Romania de compania noastra, Hansen Office Design.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy