Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hofigal Suplimente alimentare naturale sub forma de capsule gelatinoase moi


Suplimente alimentare naturale sub forma de capsule gelatinoase moi

Email Imprimare

Compania noastra, Hofigal, a lansat, de curand, o gama de suplimente alimentare naturale sub forma de capsule gelatinoase moi. Este vorba despre uleiul de peste, sursa bogata de acizi grasi esentiali Omega, si despre uleiul de catina, un concentrat natural polivitaminic, ce revigoreaza si tonifica organismul. Capsulele gelatinoase moi sunt una din formele de prezentare a medicamentelor in farmacia galenica. Numele acestui tip de farmacie, care reprezinta stiinta punerii in forma a medicamentelor, provine de la numele lui Claudius Galenus din Pergam, medic grec din secolul al II-lea d.Hr., considerat ultimul mare medic al Antichitatii. Galenus este primul care a descris alcatuirea si modul de obtinere a medicamentelor si unul dintre fondatorii anatomiei si ai farmacologiei, lucrarile sale influentand timp de peste un mileniu medicina crestina, ebraica si musulmana.

Galenica sau farmacia galenica este o stiinta si, totodata, o arta si o tehnica ce garanteaza activarea efectelor terapeutice ale medicamentului si conditiile optime ale eficacitatii acestuia. Forma galenica desemneaza insasi forma de prezentare a medicamentului, de la comprimate sau pastile la sirop, supozitoare, coliri (picaturi oftalmice), gelule (capsule cu invelis dur) sau capsule gelatinoase moi.
Orice medicament contine una sau mai multe substante active, dar si alte substante auxiliare, cunoscute drept excipienti (gelatina, glicerina, apa purificata), care fie ajuta la absorbtia mai usoara in organism, fie imbunatatesc gustul sau, pur si simplu, faciliteaza fabricarea medicamentului. Fiecare forma galenica prezinta particularitati si se intrebuinteaza in anumite conditii.
In ceea ce priveste capsulele, istoria lor incepe in 1838, cand primele capsule gelatinoase au fost fabricate de Mothes. Capsulele gelatinoase moi se prezinta sub forma ovoidala, avand un invelis translucid sau opac din gelatina glicerinata (care se dizolva in tubul digestiv), inchis ermetic, si continand un lichid sau un produs pastos. Este o forma de prezentare des folosita pentru substantele medicamentoase cu gust sau miros neplacut.
La fel de utilizate in industria farmaceutica sunt si gelulele sau capsulele cu invelis dur. Sub aceasta forma se prezinta, in general, medicamentele sensibile la lumina sau cele care au un gust neplacut. Gelulele constau in doua capsule cilindrice, de forma alungita, care se imbina una in alta, si contin un praf. Este extrem de important ca gelulele sa fie administrate cu un pahar de apa, pentru a nu se lipi de peretii esofagului sau ai stomacului.
Compania noastra, Hofigal, va ofera acum capsulele gelatinoase moi cu ulei de peste de 600 mg si de 900 mg si cu ulei de catina de 600 mg si de 900 mg. Uleiul de peste este un supliment alimentar usor resorbabil, contine acizi grasi esentiali Omega, lipide esentiale care se gasesc din abundenta in creier si fac parte integranta din membranele celulare si membranele neuronale. Este considerat un supliment alimentar revolutionar pentru sanatatea creierului si inlaturarea starilor depresive. La randul sau, uleiul de catina este un complex polivitaminic care asigura un aport optim de fitonutrienti necesar dietei, in principal betacaroteni, vitamine liposolubile (D, E, F, K), o serie de compusi polifenolici, acizi grasi polinesaturati, aminoacizi liberi si microelemente pentru sustinerea sanatatii organismului si imbunatatirea calitatii vietii. Cele doua suplimente alimentare sub forma de capsule gelatinoase moi sunt disponibile in varianta pentru adulti (600 mg sau 900 mg) si pentru copii (300 mg).

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy