Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hofigal Frumusete naturala cu ajutorul spirulinei


Frumusete naturala cu ajutorul spirulinei

Email Imprimare

In industria cosmetica, un ingredient natural considerat un veritabil elixir de frumusete si tinerete este si spirulina. Denumita si aurul verde, spirulina este o alga de culoare albastru-verzui, cunoscuta drept un superaliment si chiar ca un aliment al viitorului. Spirulina contine cantitati impresionante de proteine, fiind, de altfel, unul dintre alimentele cele mai bogate in proteine de pe planeta. In plus, spirulina este mai bogata in vitamina B12 decat orice alta sursa vegetala. O minune a naturii, cu nenumarate efecte miraculoase asupra organismului.

Se pare ca spirulina exista pe Terra de mai bine de 3 miliarde de ani. In prezent, sunt cunoscute aproape 1.500 de specii de alge albastre, 36 dintre speciile de spirulina fiind comestibile. Cea mai faimoasa este Spirulina platensis, saraca in calorii, dar extrem de bogata in proteine si carotenoizi (printre care betacaroten si luteina). Spirulina este si o sursa excelenta de fier, de acid gamalinoleic (un acid gras nesaturat din familia acizilor Omega 6) si de fiocianina (singurul pigment albastru natural ce poate fi folosit drept colorant alimentar si caruia i se atribuie o importanta activitate antioxidanta). Spirulina are multiple efecte benefice asupra organismului, de la cresterea capacitatii de rezistenta la efort, evitarea carentelor alimentare, tonifierea masei musculare sau combaterea durerilor musculare la intarirea sistemului imunitar, revitalizare generala si mentinerea sanatatii parului, unghiilor si pielii. Printre numeroasele sale proprietati, spirulina ajuta si la pierderea in greutate, reducand pofta de mancare datorita continutului ridicat de clorofila.
Remarcabila in cazul spirulinei este capacitatea ei de a incetini procesul de imbatranire a pielii, datorita moleculelor antioxidante, printre care se numara seleniul si zincul, care impiedica formarea radicalilor liberi. In plus, acizii gamalinoleici din spirulina confera pielii suplete, elasticitate si finete. De altfel, spirulina este considerata un ingredient-minune in produsele cosmetice: restructureaza epiderma, tonifica, hidrateaza si reda stralucirea pielii obosite. Spirulina are efect calmant asupra pielii predispuse la iritatii, fiind eficienta in combaterea unor afectiuni precum psoriazisul.
Va prezentam, in cele ce urmeaza, o reteta de masca pentru fata si gat, pe baza de spirulina, pe care o puteti pregati foarte usor, la dumneavoastra acasa. Intr-un vas se amesteca 1 lingura de branza de vaci cu putin lapte (pentru ten gras) sau smantana (pentru celelalte tipuri de ten). Se adauga un varf de cutit de sare, apoi 1 lingurita de miere. Se storc 5-6 picaturi de zeama de lamaie si se adauga 1 gram de pulbere de spirulina (de preferat din capsule cu spirulina, nu din tablete, pentru ca acestea contin si excipienti). Intreaga compozitie se amesteca pana se incorporeaza si ia aspectul unei paste, apoi se aplica pe fata si pe gat, pastrandu-se timp de 20 de minute. Mastile si cremele pe baza de spirulina sunt foarte bine absorbite in piele, reduc porii dilatati si netezesc ridurile. Folosite periodic, astfel de produse au un efect regenerator asupra pielii, oxigeneaza celulele si redau prospetimea si tineretea tenului. Cremele si mastile pe baza de spirulina pot fi utilizate si in scopuri terapeutice, pentru tratarea a diferite afectiuni, precum acnee, dermatoze sau urticarii.
Marti, 14 februarie, de la ora 16.00, va invitam sa treceti din nou pragul Drogheriei cu produse naturale Sanatatea, pentru o noua intalnire din seria Martea sanatatii. Direct de la specialistii nostri, doamnele vor afla trucuri si multe sfaturi utile pentru a fi cu adevarat stralucitoare in seara de Sfantul Valentin!


Comentarii (3)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy