Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hofigal Frumusete la inceput de primavara


Frumusete la inceput de primavara

Email Imprimare

Frumusete la inceput de primavara, cam asa s-ar putea rezuma intalnirea Martea Sanatatii de ieri dupa-amiaza. Doamna Anca Daniela Raiciu, doctor in stiinte farmaceutice si Director de Marketing Hofigal, le-a vorbit celor prezenti despre importanta alegerii produselor adecvate de ingrijire a tenului, iar, in final, doamna farmacist-sef Liliana Simion a prezentat reteta unei masti revitalizante, numai buna ca sa intampinam primavara cu un ten stralucitor.
In alegerea oricarui produs cosmetic trebuie sa fim atente la o serie intreaga de aspecte: de la ingrediente la conservanti si la tipul de ten caruia se adreseaza. De toate acestea ne-a convins in prelegerea ei doamna doctor Anca Daniela Raiciu, vicepresedinte al Societatii romane a chimistilor cosmetologi.
In ultimul timp, cosmeticele pregatite acasa castiga teren, ca urmare a interesului doamnelor pentru retetele pe baza de ingrediente naturale. Fiecare dintre noi isi poate pregati acasa o masca revitalizanta si remineralizanta precum cea prezentata ieri de doamna farmacist-sef Liliana Simion. Aveti nevoie de 1 lingura de argila albastra, 1 lingura de ulei masline, 5-6 linguri de lapte gras (in functie de consistenta mastii), 5-6 picaturi de zeama de lamaie, un varf de cutit de sare – cu rol remineralizant, si cateva picaturi de ulei de eucalipt si de ulei de in, util pentru sinteza colagenului. In vasul in care se pregateste masca se pune, de la inceput, argila albastra, apoi se adauga laptele. Se amesteca si se adauga, in continuare, in ordine, uleiul de masline, uleiul de eucalipt si cel de in, apoi zeama de lamaie si sarea. Daca este nevoie, se mai poate adauga putin lapte. Intreaga compozitie se amesteca pana se omogenizeaza. Masca se aplica pe fata si se pastreaza timp de 15-20 de minute. Dupa curatare, tenul va fi mai luminos, mai sanatos si mai frumos! Masca revitalizanta a castigat aprecierile doamnelor care au testat-o pe viu: Anca Buga Baciu (psiholog), Anne-Marie Moise (PR) si Alina Dragomir (jurnalist).
Urmatoarea intalnire din seria Martea Sanatatii va avea loc marti, 13 martie, incepand cu ora 16.00, la Drogheria cu produse naturale Sanatatea (strada Atelierului, nr. 22, Bucuresti). Doamna doctor Anca Daniela Raiciu va invita la o noua prelegere pe o tema legata de sanatate si frumusete, iar doamna farmacist-sef Liliana Simion va asteapta cu o reteta naturala la fel de eficienta.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy